Tätä reseptiä suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, on muuten hyvvee! Sahrami antaa mukavan hennosti sekä makua että väriä taikinaan ja täyte on mahdottoman mehevää! ;)

 

DSCN2883.jpg

DSCN2884.jpg

DSCN2885.jpg

 

 

Sahramipullat kookos-, appelsiini- ja valkosuklaatäytteellä

 

Sahramitaikina:

1g (2 pussia) sahramia

2tl kardemummaa

50g hiivaa

100g voita

5dl maitoa

250g maitorahkaa

1,5dl sokeria

1tl suolaa

n. 18dl vehnäjauhoja

 

Täyte:

200g huoneenlämpöistä voita

1dl sokeria

2dl kookoshiutaleita

yhden appelsiinin raastettu kuori

200g valkosuklaata

 

Voiteluun:

kananmunaa

 

Päälle:

raesokeria

 

 

Hienonna sahramia hieman pienemmäksi. Sulata voi kattilassa, lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada maito-voiseos kulhoon ja liuota hiiva siihen. Lisää muut ainekset ja vaivaa/alusta taikinasta kiinteä ja hyvän sitkon omaava taikinapallo. (Kaikkea jauhoa ei kannata lisätä ihan heti, mutta kuitenkin ensimmäisen kahden minuutin aikana.) Anna taikinan levätä peitettynä noin vartin ajan.

Valmista täyte. Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon sokeri, kookoshiutaleet ja appelsiinin raastettu kuori. Sekoita täyte tasaiseksi. Rouhi valkosuklaa valmiiksi odottamaan.

Kauli levännyt taikina ohuehkoksi, suorakulmion muotoiseksi levyksi. Levitä voitäyte levylle tasaisesti ja ripottele sen päälle valkosuklaat. Rullaa levy rullaksi. Leikkaa rullasta sopivan kokoisia paloja ja nosta ne pullavuokiin pellin päälle. Kohota pullia vajaan tunnin ajan lämpimässä paikassa.

Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista pullia 225 asteessa noin 8 minuutin ajan. Anna pullien jäähtyä ennen tarjoilua!

 

DSCN2888.jpg

DSCN2889.jpg

DSCN2890.jpg