Tätä reseptiä suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, on muuten hyvvee! Sahrami antaa mukavan hennosti sekä makua että väriä taikinaan ja täyte on mahdottoman mehevää! ;)
Sahramipullat kookos-, appelsiini- ja valkosuklaatäytteellä
Sahramitaikina:
1g (2 pussia) sahramia
2tl kardemummaa
50g hiivaa
100g voita
5dl maitoa
250g maitorahkaa
1,5dl sokeria
1tl suolaa
n. 18dl vehnäjauhoja
Täyte:
200g huoneenlämpöistä voita
1dl sokeria
2dl kookoshiutaleita
yhden appelsiinin raastettu kuori
200g valkosuklaata
Voiteluun:
kananmunaa
Päälle:
raesokeria
Hienonna sahramia hieman pienemmäksi. Sulata voi kattilassa, lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada maito-voiseos kulhoon ja liuota hiiva siihen. Lisää muut ainekset ja vaivaa/alusta taikinasta kiinteä ja hyvän sitkon omaava taikinapallo. (Kaikkea jauhoa ei kannata lisätä ihan heti, mutta kuitenkin ensimmäisen kahden minuutin aikana.) Anna taikinan levätä peitettynä noin vartin ajan.
Valmista täyte. Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon sokeri, kookoshiutaleet ja appelsiinin raastettu kuori. Sekoita täyte tasaiseksi. Rouhi valkosuklaa valmiiksi odottamaan.
Kauli levännyt taikina ohuehkoksi, suorakulmion muotoiseksi levyksi. Levitä voitäyte levylle tasaisesti ja ripottele sen päälle valkosuklaat. Rullaa levy rullaksi. Leikkaa rullasta sopivan kokoisia paloja ja nosta ne pullavuokiin pellin päälle. Kohota pullia vajaan tunnin ajan lämpimässä paikassa.
Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista pullia 225 asteessa noin 8 minuutin ajan. Anna pullien jäähtyä ennen tarjoilua!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.