Viikonloppuna paistoinkin munkkipossuja,nam! Itse tykkään munkkipossuista enemmän, kuin esimerkiksi hillomunkeista, koska niissä on hillo paistossa mukana. =)

 

DSCN2762.jpg

DSCN2764.jpg

DSCN2766.jpg

 

 

Munkkipossut

 

5dl maitoa

50g hiivaa

2 munaa

1,5dl sokeria

1,5tl suolaa

2tl kardemummaa

n.14dl vehnäjauhoja

125g rasvaa

 

Täyte:

paistonkestävää sekamarjahilloa (esim. mansikka-vadelma jne.)

 

Sokerointiin:

Siro erikoishienoa sokeria

 

 

Valmista taikina samalla tavalla kuin pullataikina: liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää kaikki muut aineet (jätä kuitenkin osa vehnäjauhoista vielä odottamaan, mutta lisää kuitenkin tarvittaessa ensimmäisen kahden minuutin aikana), alusta/vaivaa kiinteäksi taikinaksi, jossa on hyvä sitko. Anna valmiin taikinan levätä hetken aikaa peitettynä.

Kaulitse taikina 3mm:n paksuiseksi levyksi ja leikka levystä ympyrän muotoisia paloja. Pursota ympyröiden keskelle hilloa. Venytä ympyrää, taita puoliksi, niin että hillo jää sisään. Tee "nipukat" hieman venyttämällä taikinaa reunoista ja pyörittämällä pikkusormella muutaman kerran. Siirrä possut kohoamaan rasvalla voidellulle leivinpaperille, uunipellin päälle.

Paista possuja 180 asteisella rasvalla, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Käännä välillä.

Sokeroi possut paiston jälkeen. Anna jäähtyä!

 

DSCN2773.jpg

DSCN2775.jpg

DSCN2777.jpg