Mmm, tämä se vasta onkin ihanaa herkkua. Raparperin kirpeys ja happamuus sekä rahkatäytteen pehmeys ja makeus, unohtamatta ihanan pehmeää pohjaa. Nam! <3

 

DSCN4732.jpg

DSCN4723.jpg

 

Mehevä raparperipiirakka

 

Muruseos

8dl vehnäjauhoja

3dl sokeria

2tl leivinjauhetta

2tl soodaa

2tl vaniljasokeria

250g sulatettua voita

 

Pohjataikina

noin 2/3 muruseoksesta

2dl piimää

1 muna

 

Rahkatäyte

1l raparperipaloja

500g maitorahkaa

2dl sokeria

2 munaa

3tl vaniljasokeria

 

Pinnalle

loppu 1/3 muruseoksesta

 

 

Aloita valmistamalla muruseos. Sekoita ensin kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää sitten niiden joukkoon sulatettu voi. Sekoita käsin nyppimällä ja jaa seos kahteen kulhoon (2/3 ja 1/3 seoksesta).

Valmista pohjataikina lisäämällä 2/3:aan muruseoksesta keskenään sekoitetut piimä ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pelille. Ripottele pohjan päälle raparperipalat.

Sekoita kaikki rahkatäytteen ainekset keskenään ja kaada täyte raparperien päälle, levitä tasaiseksi. Ripottele lopuksi pinnalle loput 1/3 muruseoksesta.

Paista piirakkaa 175 asteessa 30-45 minuuttia. Anna jäähtyä piirakan hyvin ennen paloittelemista.

 

DSCN4721.jpg

DSCN4720.jpg

Ihanaa syksyä kaikille!!! <3