Mmm, tämä se vasta onkin ihanaa herkkua. Raparperin kirpeys ja happamuus sekä rahkatäytteen pehmeys ja makeus, unohtamatta ihanan pehmeää pohjaa. Nam! <3
Mehevä raparperipiirakka
Muruseos
8dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
250g sulatettua voita
Pohjataikina
noin 2/3 muruseoksesta
2dl piimää
1 muna
Rahkatäyte
1l raparperipaloja
500g maitorahkaa
2dl sokeria
2 munaa
3tl vaniljasokeria
Pinnalle
loppu 1/3 muruseoksesta
Aloita valmistamalla muruseos. Sekoita ensin kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää sitten niiden joukkoon sulatettu voi. Sekoita käsin nyppimällä ja jaa seos kahteen kulhoon (2/3 ja 1/3 seoksesta).
Valmista pohjataikina lisäämällä 2/3:aan muruseoksesta keskenään sekoitetut piimä ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pelille. Ripottele pohjan päälle raparperipalat.
Sekoita kaikki rahkatäytteen ainekset keskenään ja kaada täyte raparperien päälle, levitä tasaiseksi. Ripottele lopuksi pinnalle loput 1/3 muruseoksesta.
Paista piirakkaa 175 asteessa 30-45 minuuttia. Anna jäähtyä piirakan hyvin ennen paloittelemista.
Ihanaa syksyä kaikille!!! <3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.