Tämä leivos oli pikaisen inspiraation tulos. Kaapissa oli hieman tummaa suklaata jäljellä ja siitä täytyi keksiä jotakin hyvää. Tällaisia sitten tuli! =)
Suklaamousseleivokset
Pohja:
6-10 digestive -keksiä
sulatettua voita (50-75g)
Täyte:
2 liivatelehteä
0,5dl maitoa
75g tummaa suklaata
1 muna
1rkl sokeria
1,5dl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria
Koristeluun:
rouhittuja suklaakarkkeja
tomusokeria
Murenna keksit monitoimikoneessa ja lisää sopiva määrä sulatettua voita keksimurun joukkoon. Sekoita hyvin ja painele leivosvuokien (rengasvuoat) pohjille. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Aloita täytteen valmistus laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna maito kiehuvaksi ja sulata suklaa sen joukkoon. Sulata myös pehmenneet liivatteet suklaa-maitoseokseen ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri keskenään vaahdoksi. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt liivate-suklaaseos varovasti munavaahdon joukkoon. Lisää viimeisenä kermavaahto ja sekoita moussemassa tasaiseksi. Kaada massa pohjien päälle vuokiin, nosta jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä vähintään kolme tuntia.
Irrota leivokset vuoistaan ja koristele suklaakarkkirouheella ja tomusokerilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.