Tämä leivos oli pikaisen inspiraation tulos. Kaapissa oli hieman tummaa suklaata jäljellä ja siitä täytyi keksiä jotakin hyvää. Tällaisia sitten tuli! =)

 

DSCN3066.jpg

 

 

Suklaamousseleivokset

 

Pohja:

6-10 digestive -keksiä

sulatettua voita (50-75g)

 

Täyte:

2 liivatelehteä

0,5dl maitoa

75g tummaa suklaata

1 muna

1rkl sokeria

1,5dl kuohukermaa

1tl vaniljasokeria

 

Koristeluun:

rouhittuja suklaakarkkeja

tomusokeria

 

 

Murenna keksit monitoimikoneessa ja lisää sopiva määrä sulatettua voita keksimurun joukkoon. Sekoita hyvin ja painele leivosvuokien (rengasvuoat) pohjille. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Aloita täytteen valmistus laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna maito kiehuvaksi ja sulata suklaa sen joukkoon. Sulata myös pehmenneet liivatteet suklaa-maitoseokseen ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri keskenään vaahdoksi. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt liivate-suklaaseos varovasti munavaahdon joukkoon. Lisää viimeisenä kermavaahto ja sekoita moussemassa tasaiseksi. Kaada massa pohjien päälle vuokiin, nosta jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä vähintään kolme tuntia. 

Irrota leivokset vuoistaan ja koristele suklaakarkkirouheella ja tomusokerilla.

 

DSCN3069.jpg