Tämän kevään äitienpäiväksi kehittelin aivan oman reseptin äitienpäiväkakkuihin ja kokemuksen mukaan kaikki parhaimmat reseptit syntyvät vasta, kun alkaa tekemään ja kokeilemaan. Tämmöiset vadelma-suklaajuustokakut syntyivät molemmille sekä omalle että miehen äidille maisteltaviksi.
Vadelma-suklaajuustokakku
Pohja:
200g keksejä (esim. digestive, kaura)
n.60g voita
Suklaatäyte:
400g vanilja -tuorejuustoa
3dl kermaa
200g tummaa suklaata
3 liivatetta + nestettä
sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan
Vadelmatäyte:
400g vadelma -tuorejuustoa
3dl kermaa
n. 300g vadelmia
4 liivatetta + nestettä
sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan
Koristeluun:
vadelmia
suklaata
kermavaahtoa värjättynä jne.
Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi keksimurun joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Muista laittaa leivinpaperi vuoan pohjalle ennen pohjan painelemista.
Valmista suklaatäyte notkistamalla vanilja -tuorejuusto ja vatkaamalla sulatettu suklaa sen joukkoon. Liuota kylmässä vedessä pehmenneet liivatteet pieneen määrään kuumaa nestettä ja kaada hieman jäähtyneenä ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseoksem joukkoon koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se käännellen massan joukkoon. Mausta täytemassa sokereilla. Kaada suklaatäyte keksipohjan päälle vuokaan ja nosta se hyytymään hetkeksi kylmään.
Valmista vadelmatäyte samaan tapaan kuin suklaatäyte, mutta keitä reilut puolet vadelmista soseeksi ja säästä loput laitettavaksi kakun sisälle. Kun suklaakerros on hyytynyt tarpeeksi, niin asettele vadelmat kakun keskelle ja kaada vadelmatäyte sitten suklaakerroksen ja vadelmien päälle.
Nosta kakku hyytymään jääkaappin ainakin neljäksi tunniksi. Irrota vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Kyllä oli muuten hyvvee, molemmat äidit tykkäsivät. Vadelman ja suklaan liitto toimii aina! <3 <3 <3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.