Tämän kevään äitienpäiväksi kehittelin aivan oman reseptin äitienpäiväkakkuihin ja kokemuksen mukaan kaikki parhaimmat reseptit syntyvät vasta, kun alkaa tekemään ja kokeilemaan. Tämmöiset vadelma-suklaajuustokakut syntyivät molemmille sekä omalle että miehen äidille maisteltaviksi.

 

 

21%20%281%29.jpg

27.jpg

 

 

Vadelma-suklaajuustokakku

 

Pohja:

200g keksejä (esim. digestive, kaura)

n.60g voita

 

Suklaatäyte:

400g vanilja -tuorejuustoa

3dl kermaa

200g tummaa suklaata

3 liivatetta + nestettä

sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan

 

Vadelmatäyte:

400g vadelma -tuorejuustoa

3dl kermaa

n. 300g vadelmia

4 liivatetta + nestettä

sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan

 

Koristeluun: 

vadelmia

suklaata

kermavaahtoa värjättynä jne.

 

 

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi keksimurun joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Muista laittaa leivinpaperi vuoan pohjalle ennen pohjan painelemista.

Valmista suklaatäyte notkistamalla vanilja -tuorejuusto ja vatkaamalla sulatettu suklaa sen joukkoon. Liuota kylmässä vedessä pehmenneet liivatteet pieneen määrään kuumaa nestettä ja kaada hieman jäähtyneenä ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseoksem joukkoon koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se käännellen massan joukkoon. Mausta täytemassa sokereilla. Kaada suklaatäyte keksipohjan päälle vuokaan ja nosta se hyytymään hetkeksi kylmään.

Valmista vadelmatäyte samaan tapaan kuin suklaatäyte, mutta keitä reilut puolet vadelmista soseeksi ja säästä loput laitettavaksi kakun sisälle. Kun suklaakerros on hyytynyt tarpeeksi, niin asettele vadelmat kakun keskelle ja kaada vadelmatäyte sitten suklaakerroksen ja vadelmien päälle.

Nosta kakku hyytymään jääkaappin ainakin neljäksi tunniksi. Irrota vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

 

Kyllä oli muuten hyvvee, molemmat äidit tykkäsivät. Vadelman ja suklaan liitto toimii aina! <3 <3 <3

 

23.jpg29.jpg