Maanantai päivän iloksi eilen pyöräytin kääretortun. Oli kananmunia, joissa oli kohta puoliin päiväys menossa, joten niille täytyi keksiä käyttötarkoituksia. Vieläkin niitä on jäljellä.. ;)
Lakka-kinuskikermakääretorttu
Pohja:
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,75dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte:
lakkahilloa
kinuskikermaa (2,5dl kermaa vaahdotettuna + n. 1,5dl kinuskia)
Koristeluun:
kinuskikermaa
sulatettua tummaa suklaata
Valmista pohja vatkaamalla munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.
Kaada ja levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia.
Kumoa pohja paiston jälkeen joko sokeroidulle tai sokeroimattomalle leivinpaperin päälle, poista paistossa mukana ollut leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.
Täyte: Vatkaa kerma tuhdiksi vaahdoksi ja sekoita kinuski vaahdon joukkoon.
Levitä ensin lakkahilloa pohjan päälle ja lakkahillon päälle reilu kerros kinuskikermaa. Kääri torttu rullalle. Anna levätä hetken aikaa jääkaapissa. Koristele kinuskikermalla ja sulatetulla suklaalla.
Nam!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.