Maanantai päivän iloksi eilen pyöräytin kääretortun. Oli kananmunia, joissa oli kohta puoliin päiväys menossa, joten niille täytyi keksiä käyttötarkoituksia. Vieläkin niitä on jäljellä.. ;)

 

DSCN2681.jpg

DSCN2682.jpg

DSCN2683.jpg

 

Lakka-kinuskikermakääretorttu

 

Pohja:

4 munaa

1,5dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

0,75dl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

 

Täyte:

lakkahilloa

kinuskikermaa (2,5dl kermaa vaahdotettuna + n. 1,5dl kinuskia)

 

Koristeluun:

kinuskikermaa

sulatettua tummaa suklaata

 

 

 

Valmista pohja vatkaamalla munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.

Kaada  ja levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia.

Kumoa pohja paiston jälkeen joko sokeroidulle tai sokeroimattomalle leivinpaperin päälle, poista paistossa mukana ollut leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.

 

Täyte: Vatkaa kerma tuhdiksi vaahdoksi ja sekoita kinuski vaahdon joukkoon.

 

Levitä ensin lakkahilloa pohjan päälle ja lakkahillon päälle reilu kerros kinuskikermaa. Kääri torttu rullalle. Anna levätä hetken aikaa jääkaapissa. Koristele kinuskikermalla ja sulatetulla suklaalla.

 

DSCN2689.jpg

DSCN2692.jpg

DSCN2695.jpg

 

Nam!