Joulua odotellessa! Englantilainen hedelmäkakku valmistui jouluvalojen loisteessa, osittain myös kokeilu mielessä. Ja hyvveehän siitä tuli!

 

DSCN1477.jpg

DSCN1478.jpg

DSCN1480.jpg

 

Taikina:

300g voita

2,25dl sokeria

5 kananmunaa

3tl vaniljasokeria

2tl leivinjauhetta

4dl vehnäjauhoja

0,5dl alkoholia (viskiä, rommia yms.) itse käytin rommia

2rkl kirsikoiden sokerilientä

 

Hedelmät:

1,5dl pähkinöitä

1,5dl rusinoita

3prk kirsikoita

1,5dl aprikoosia

0,5dl vehnäjauhoa

Voi käyttää myös muita hedelmiä oman makunsa mukaan. Itse olisin käyttänyt myös vihreitä kirsikoita ja appelsiininkuoripaloja, mutta en tähän hätään niitä lähikaupasta löytänyt. Seuraavalla kerralla sitten. =)

 

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

Rouhi pähkinät ja paloittele hedelmät kulhoon. Sekoita hedelmien joukkoon vehnäjauhoa niin, että hedelmissä on tasainen jauhokerros. Näin hedelmät eivät valu niin helposti kakun pohjalle.

Vaahdota seuraavaksi pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Voit lisästä myös hieman jauhoja kananmunien välillä, näin estät taikinaa juoksettumasta niin helposti. Lisää vähitellen loput jauhoista ja jossakin välissä alkoholi ja kirsikoiden sokeriliemi. Vatkaa taikinaa vielä hetki.

Lisää hedelmät taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Nostele taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunnin ajan. Lisää folio kakun päälle, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

 

DSCN1481.jpg

DSCN1484.jpg

DSCN1486.jpg

DSCN1487.jpg

 

Mukavaa joulun odotusta kaikille!! =)