Joulusta ei ole vielä tietoakaan, paitsi meillä! Koska tänään tein jo joulutorttuja, oi että ossoovatkin olla hyviä!
Kaulittu voitaikina:
300g voita
reilu 4,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2dl kylmää vettä
Täyte:
luumumarmeladi
Päälle:
tomusokeria
Nypi vehnäjauho - leivinjauhe seos ja 100 grammaa voita murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 1,5cm:n paksuiseksi suorakulmion muotoiseksi levyksi.
Levitä loppu voi ohuina viipaleina limittäin suorakaiteen toiselle puolelle (leikkaa voita juustohöylällä). Taita toinen puoli voin päälle ja harjaa pullasudilla liiat jauhot pois. Painele taikinan reunat hyvin kiinni, ettei voi pursua taikinan sisältä ulos.
Painele taikinaa ensin kaulimella hieman ja kaulitse sitten kevyesti suorakaiteeksi. Taita levy kolmeen osaan ja kaulitse taas suorakaiteeksi, toista sama vielä kolme kertaa. Näin voi ja taikina kerrokset muodostuvat hyvin ja taikina ei repeile. Anna tarpeen mukaan taikinan levätä jääkaapissa kaulinkertojen välillä, jos se tuntuu liian lämpimältä. Käytä kaulitsemisessa apuna runsaasti jauhoja, mutta harjaa aina liiat jauhot pois, kun taitat levyt kolminkerroin.
Taita taikina lopuksi kolmeen osaan ja anna levätä jääkaapissa ainakin 15 minuuttia ennen leipomista.
Kaulitse taikina kahdessa erässä noin 0,5cm:n paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa taikinalevystä 9cmx9cm torttulevyjä taikinapyörällä.
Muotoile tortuiksi ja täytä luumumarmeladilla.
Paista 225 asteessa 10 - 15 minuuttia.
Ripottele jäähtyneille joulutortuille siivilän läpi tomusokeria.
Mukavaa joulun odotusta kaikille, vaikka sinne vielä jonkin aikaa onkin! =)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.