Leipomaan pitää aina päästä. Tällä kertaa piti vähän katsella, että mitä kaapeista löytyy ja suunnitella sen mukaan.. Ihan perus bostonpullaa sain aikaiseksi!

 

IMG_0111-normal-normal.jpg

IMG_0114-normal-normal.jpg

IMG_0118-normal-normal.jpg

IMG_0121-normal-normal.jpg

IMG_0122-normal-normal.jpg

 

5dl maitoa

50g hiivaa

1,5dl sokeria

1,5tl suolaa

1 muna

1rkl kardemummaa

n.1,5l vehnäjauhoja

150g voita tai margariinia

 

Täyte:

25-50 g pehmeää voita

kaneli-sokeriseosta (0,5dl sokeria ja 1rkl kanelia)

 

Voiteluun:

kananmuna

 

Pinnalle:

raesokeria

mantelirouhetta

 

Paiston jälkeen koristeluun:

vesi-tomusokeri seosta

rouhittuja manteleita

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet (sokeri, suola ja kardemumma) ja muna. Sekoita. Lisää jauhoja alustaen. Lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa ja sen jälkeen loput jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota hyvin.

Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pehmeä rasva levylle ensin ja sen jälkeen kaneli-sokeriseos. Kääri levy rullaksi. Leikkaa rulla noin 5cm:n paksuisiksi paloiksi ja asettele palat voideltuun vuokaan. Anna kohota hyvin.

Voitele bostonpulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta. Paista 175 asteen lämmössä noin 40 minuuttia.

Anna jäähtyä ja koristele vielä halutessasi vesi-tomusokeri seoksella ja rouhituilla manteleilla. Sitten vain herkuttelemaan!

IMG_0130-normal-normal.jpg

IMG_0132-normal-normal.jpg

IMG_0134-normal-normal.jpg

IMG_0140-normal-normal.jpg

IMG_0142-normal-normal.jpg

IMG_0144-normal-normal.jpg

 

Pullan tuoksuista viikonloppua kaikille!! =)