Hellou! Pyynnöstä kirjoitan tänne nyt koulussa tehdyn täytepitkon teko-ohjeen, jota myös saksipitkoksi kutsutaan.

Pitkon tekemiseen käy aivan tavallinen pullataikina: http://reseptinarakkaus.vuodatus.net/lue/2013/11/voisilmapullat-ja-pullapitkot, tosin ehkä vähän kiinteämpi, että pitkot on helpompi leipoa. Rasvan ja jauhojen määrää säätelemällä saa taikinasta kiinteämpää.

 

10298799_10202608008508643_2360685175919

 

1. Valmista pullataikina ja anna sen levätä peitettynä 15 minuuttia. Jaa levännyt taikina noin 400 gramman osiin ja pyörittele (riivaa) osat pyöreiksi ja anna taas levätä noin 15 minuuttia.

2. Kaulitse taikinaosat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (samalla tavalla kuin korvapuusteja tehtäessä) ja levitä levylle mitä tahansa paistonkestävää hilloa tai marmeladia.

3. Rullaa taikinalevy rullaksi ja sulje rullan päät mahdollisimman hyvin.

4. Aseta rulla eteesi pitkittäin ja aloita leikkaamaan sakseilla kauimmaisesta päästä noin 45 asteen kulmassa itseesi päin suikaleita. Leikaa noin 1-1,5 cm:n levyisiä suikaleita melkein pohjaan asti ja taita suikaleet vuorotellen keskelle, vasemmalle ja oikealle. Keskeltä aloittaen. 

5. Päätä pitko kääntämällä viimeinen suikale ympäri keskelle.

6. Kohota pitkoja 45 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

7. Paista pitkoja 190 - 200 asteessa 15 - 20 minuuttia.

 

1604407_10202608008948654_59293360381866

10660292_10202608009748674_6114160242182