Vähän jo joulu fiilistelyä! Ihanan jouluisia makuja tässä charlotte russessa… Kanelia, neilikkaa, inkivääriä, luumua… Nam nam! Kohtahan se joulu jo onkin! =)
Joulukääretorttu
6 munaa
2,25dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,75dl perunajauhoja
1,5tl kanelia
0,75tl neilikkaa
0,75tl inkivääriä
0,75tl kardemummaa
1,5tl leivinjauhetta
Täyte:
1,5 rasiaa luumumarmeladia
1,5tl kanelia
0,75tl inkivääriä
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot, mausteet sekä leivinjauhe ja lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina öljytyn leivinpaperin päälle uunipellille ja paista pohjaa 200 asteen uuninlämmössä 7-8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistopaperi.
Mausta luumumarmeladi kanelilla sekä inkiväärillä ja levitä se kääretorttulevyn päälle. Kääri levy rullalle niin, että saumakohta jää alle. Anna kääretortun levätä jääkaapissa jonkin aikaa. Vuoraa pyöreä kulho kelmulla. Leikkaa kääretorttu paloiksi ja asettele palat kulhoon kelmun päälle (vuoraa kulho niillä). Nosta kulho jääkaappiin odottamaan.
Luumutäyte
250g maitorahkaa
2,5dl kermaa
n. 1dl tomusokeria
1rkl vanilja- tai vanilliinisokeria
5 liivatelehteä + 1 sitruunan mehu / vettä
250g luumusosetta (keitä itse kivettömistä pussiin pakatuista luumuista ja soseuta)
Laita luumut kattilaan ja lisää hieman vettä. Anna kiehua rauhassa. Soseuta luumut ja anna soseen jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää maitorahka kermavaahdon joukkoon. Lisää sekaan myös tomusokeri ja vaniljasokeri sekä jäähtynyt luumusose.
Liuota pehmenneet liivatelehdet kuumennettuun sitruunamehuun tai veteen ja lisää luumurahkaseokseen vähän jäähtyneenä.
Kaada täyte kulhoon kääretorttupalojen päälle ja peitä kulho kelmulla. Nosta kulho takaisin jääkaappiin ja anna täytteen hyytyä vähintään 3 tuntia, mieluiten kuitenkin yön yli.
Kumoa valmis charlotte russe tarjoiluvadille ja koristele halutessasi.
Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan ja vähän jo joulua fiilistelemään!! <3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.