Synttärit tulossa, niin jotakin hyvää sen kunniaks pitää leipoa. Tämä on tämmöistä ihanan raikasta limettipiirakkaa! Teen myös vielä ihanan suklaisen paholaisen suklaakakunkin, mutta se valmistuu vasta huomenna! Siitä lisää silloin.. =)
Pohja:
200g digestivekeksejä
75g voita sulatettuna
Täyte:
4 keltuaista
1prk (397g) kondensoitua, makeutettua maitoa (Törsleffs)
1,25dl limetinmehua
2tl limetin raastettua kuorta
Koristeeksi:
1-2dl kuohukermaa (mausta sokereilla)
limetinviipaleita
sitruunamelissan lehtiä
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia.
Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada joukkoon kondensoitu maito ja limetinmehu. Lisää limetinkuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta heiluu hieman tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä se jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
Vaahdota kerma. Koristele niin kuin haluat kermapursotuksilla, limetinviipaleilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.