Synttärit tulossa, niin jotakin hyvää sen kunniaks pitää leipoa. Tämä on tämmöistä ihanan raikasta limettipiirakkaa! Teen myös vielä ihanan suklaisen paholaisen suklaakakunkin, mutta se valmistuu vasta huomenna! Siitä lisää silloin.. =)

IMG_1352-normal-normal.jpg

IMG_1357-normal-normal.jpg

IMG_1368-normal-normal.jpg

IMG_1370-normal-normal.jpg

Pohja:

200g digestivekeksejä

75g voita sulatettuna

 

Täyte:

4 keltuaista

1prk (397g) kondensoitua, makeutettua maitoa (Törsleffs)

1,25dl limetinmehua

2tl limetin raastettua kuorta

 

Koristeeksi:

1-2dl kuohukermaa (mausta sokereilla)

limetinviipaleita

sitruunamelissan lehtiä

 

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada joukkoon kondensoitu maito ja limetinmehu. Lisää limetinkuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta heiluu hieman tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä se jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.

Vaahdota kerma. Koristele niin kuin haluat kermapursotuksilla, limetinviipaleilla ja sitruunamelissan lehdillä.

IMG_1361-normal-normal.jpg

IMG_1378-normal-normal.jpg

IMG_1386-normal-normal.jpg

IMG_1389-normal-normal.jpg