Korvapuusteja alkoi mieli tekemään, enkä ole muutenkaan pitkään aikaan niitä leiponut. Korvapuustit ovat aivan ihania, varsinkin uunituoreina! =)

IMG_0006-normal-normal.jpg

IMG_0008-normal-normal.jpg

IMG_0016-normal-normal.jpg

0,5l maitoa

50g tuorehiivaa tai 2pss kuivahiivaa

1 kananmuna + toinen kananmuna voiteluun

1tl suolaa

1,5dl sokeria

n. 15dl vehnäjauhoja

150-200g rasvaa ( voita / margariinia )

1rkl kardemummaa


Täyte:

25g pehmeää tai sulatettua rasvaa

0,5dl sokeria

1rkl kanelia

(Täytteen tarvitset kaksinkertaisena tähän puolen litran taikinaan)


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (hieman lämpimämmäksi, jos käytät kuivahiivaa) ja liuota hiiva siihen (jos käytät kuivahiivaa, niin sekoita se jauhoihin). Sekoita joukkoon kananmuna ja mausteet (suola, sokeri ja kardemumma). Lisää vehnäjauhoja alusten taikinaan. Lisää rasva alustuksen loppu vaiheessa ja alusta vielä tarvittaessa loput jauhot taikinaan.. Hyvin alustettu taikina on tasaista ja kimmoisaa sekä irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota hyvin lämpimässä paikassa noin kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaulitse ne suorakulmion muotoisiksi levyiksi jauhotetulla pöydällä. Levitä täytteeksi ohuelti pehmeää tai sulatettua rasvaa. Ripottele päälle kaneli-sokeriseos. Leikkaa tanko 20-25 palaksi hieman vinoin viilloin. Paina peukaloilla palojen kapea kärki alas pöytään niin, että leikkauspinnat nousevat ylös. Voitele kohonneet korvapuustit ja ripottele päälle raesokeria. Paista korvapuusteja 225 asteen lämmössä noin 10 minuuttia.

IMG_0014-normal-normal.jpg

IMG_0018-normal-normal.jpg

IMG_0020-normal-normal.jpg