Välillä jotakin suolaista hyvää, nimittäin Texmexkakkua. Ja tästä tuli kyllä ehdottomasti minun lemppari, oli niiiiiiiiiiiiin hyvvee! <3
Texmexkakku
18 viipaletta paahtoleipää
Jauhelihakastike:
600-700g jauhelihaa
1 sipuli
1 pussi tacomaustetta
1prk tacokastiketta (vahvuus oman maun mukaan)
Jauhelihatäyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 jauhelihakastikkeesta
1 paprika kuutioituna
Juustotäyte:
200g (1prk) Creme fraichea (ranskankermaa)
2dl juustoraastetta
chili- tai tacokastiketta mausteeksi
Kuorrutus ja koristelu:
maustamatonta tuorejuustoa
loput 1/4 jauhelihakastikkeesta
paprikaa kuutioituna
juustoraastetta
nacho -chipsejä
Leikkaa paahtoleivistä ensimmäisenä reunat pois.
Valmista sitten jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Mausta tacomausteella ja -kastikkeella. Valmista molemmat täytteet (jauheliha ja juusto) sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Voitele paahtoleivät joko rasvalla tai tuorejuustolla. Aloita kakun kokoaminen asettamalla kuusi paahtoleipäviipaletta vierekkäin uunin kestävälle vadille. Levitä jauhelihatäyte tähän ensimmäiseen väliin ja asettele toiset kuusi leipäviipaletta täytteen päälle. Levitä tähän toiseen väliin juustotäyte ja asettele loput kuusi leipäviipaletta päälle.
Kuorruta kakku kevyesti maustamattomalla tuorejuustolla ja kaada loppu jauhelihakastike kakun päälle. Koristele juustoraastella ja kuutioidulla paprikalla. Painele kakun reunoille ja päälle nacho -chipsejä. Juustoraasteen voit lisärä myös vasta paiston jälkeen, mutta itse tykkään, että juusto hieman sulaa uunissa.
Paista kakkua uunissa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan.
Herkuttele!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.