Välillä jotakin suolaista hyvää, nimittäin Texmexkakkua. Ja tästä tuli kyllä ehdottomasti minun lemppari, oli niiiiiiiiiiiiin hyvvee! <3

 

 

DSCN3686.jpg

DSCN3688.jpg

DSCN3692.jpg

 

 

 

Texmexkakku

 

18 viipaletta paahtoleipää

 

Jauhelihakastike:

600-700g jauhelihaa

1 sipuli

1 pussi tacomaustetta

1prk tacokastiketta (vahvuus oman maun mukaan)

 

Jauhelihatäyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa

3/4 jauhelihakastikkeesta

1 paprika kuutioituna

 

Juustotäyte:

200g (1prk) Creme fraichea (ranskankermaa)

2dl juustoraastetta

chili- tai tacokastiketta mausteeksi

 

Kuorrutus ja koristelu:

maustamatonta tuorejuustoa

loput 1/4 jauhelihakastikkeesta

paprikaa kuutioituna

juustoraastetta

nacho -chipsejä

 

 

Leikkaa paahtoleivistä ensimmäisenä reunat pois.

Valmista sitten jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Mausta tacomausteella ja -kastikkeella. Valmista molemmat täytteet (jauheliha ja juusto) sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Voitele paahtoleivät joko rasvalla tai tuorejuustolla. Aloita kakun kokoaminen asettamalla kuusi paahtoleipäviipaletta vierekkäin uunin kestävälle vadille. Levitä jauhelihatäyte tähän ensimmäiseen väliin ja asettele toiset kuusi leipäviipaletta täytteen päälle. Levitä tähän toiseen väliin juustotäyte ja asettele loput kuusi leipäviipaletta päälle.

Kuorruta kakku kevyesti maustamattomalla tuorejuustolla ja kaada loppu jauhelihakastike kakun päälle. Koristele juustoraastella ja kuutioidulla paprikalla. Painele kakun reunoille ja päälle nacho -chipsejä. Juustoraasteen voit lisärä myös vasta paiston jälkeen, mutta itse tykkään, että juusto hieman sulaa uunissa.

Paista kakkua uunissa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan.

Herkuttele!

 

 

DSCN3695.jpg

DSCN3702.jpg

DSCN3698.jpg