Mmm, voitte vain arvata, että pääsiäiseksi oli leivottava jotakin aivan taivaallisen hyvvee! Tämä suklaa-lakkakakku oli juuri sitä! <3

 

DSCN2020.jpg

DSCN2026.jpg

DSCN2030.jpg

DSCN2031.jpg

 

Pohja: 

8 munaa

3dl sokeria

3dl vehnäjauhoja

1,5dl tummaa kaakaojauhetta

2tl leivinjauhetta

 

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada valmis taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista kakkupohjaa 175 asteessa 30-45 minuuttia. Anna pohjan vetäytyä hetken aikaa vuoassa paiston jälkeen ja kumoa sitten leivinpaperin päälle jäähtymään. Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja neljään osaan.

 

Kostutukseen:

omenamehua

 

Täytteeksi:

lakkahilloa

suklaakermavaahtoa (4-6dl kermaa vaahdotettuna ja 200-250g tummaa suklaata sulatettuna <--  sekoita keskenään)

 

Sokerikreemi kakun pinnalle:

150g voita

0,75tl vaniljasokeria

300g kaakaotomusokeria

1,5rkl vettä

 

Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi, lisää vaniljasokeri. Sekoita kaakaotomusokeri voin joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja jatka vatkaamista vielä hetken aikaa, kunnes kreemin väri muuttuu veden vaikutuksesta hieman vaaleammaksi.

 

Kuorrutus:

500g (2pkt) vihreää marsipaania

 

Koristeet:

suklaakermavaahtoa kakun reunoille

itse askarreltuja kukkia marsipaanista

kimallegeeliä

 

 

 

Aloita kakun kokoaminen asettamalla pohjalevy tarjoiluvadille. Kostuta omenamehulla. Levitä ensin lakkahillo kakkulevylle ja sen päälle paksu kerros suklaakermavaahtoa. Aseta toinen kakkulevy täytteiden päälle ja kostuta. Levitä täytteet samalla tavalla kakkulevylle ja jatka kakun kokoaminen samalla tavalla loppuun asti. Kostuta myös päällimmäinen kakkulevy.

Levitä sokerikreemi kakun pinnalle ja reunoille palettiveitsen avulla tasaiseksi kerrokseksi. (Jos kreemi tuntuu liian paksulta, niin voit varovaisesti lämmittää sitä mikrossa, jolloin se notkistuu ja levittäminen on helpompaa.)

Muotoile marsipaanista sileä, pyöreä pallo ja kaulitse se noin 3mm:n paksuiseksi pyöreäksi levyksi tomusokeroidulla pöydällä. Rullaa marsipaanilevy kaulimen ympärille ja levitä sen avulla kakun päälle. Tasoittele marsipaani nätisti ja tasaisesti kakun päälle ja leikkaa liika marsipaani pois taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla. Jos tarvitsee, niin harjaa liika tomusokeri pois kakun pinnalta esimerkiksi pullasudilla.

Pursota täytteestä yli jäänyttä suklaakermavaahtoa kakun reunoille. Koristele kimallegeelillä ja kiinnitä itse tehdyt marsipaanikukat kakun pinnalle tomusokeri-vesiseoksen avulla.

Anna kakun vetäytyä kylmässä hetken aikaa.

 

DSCN2011.jpg

DSCN2038.jpg

DSCN2045.jpg

DSCN2048.jpg

DSCN2051.jpg

 

Sitten vain herkuttelemaan!! <3