Mmm, voitte vain arvata, että pääsiäiseksi oli leivottava jotakin aivan taivaallisen hyvvee! Tämä suklaa-lakkakakku oli juuri sitä! <3
Pohja:
8 munaa
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1,5dl tummaa kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada valmis taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista kakkupohjaa 175 asteessa 30-45 minuuttia. Anna pohjan vetäytyä hetken aikaa vuoassa paiston jälkeen ja kumoa sitten leivinpaperin päälle jäähtymään. Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja neljään osaan.
Kostutukseen:
omenamehua
Täytteeksi:
lakkahilloa
suklaakermavaahtoa (4-6dl kermaa vaahdotettuna ja 200-250g tummaa suklaata sulatettuna <-- sekoita keskenään)
Sokerikreemi kakun pinnalle:
150g voita
0,75tl vaniljasokeria
300g kaakaotomusokeria
1,5rkl vettä
Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi, lisää vaniljasokeri. Sekoita kaakaotomusokeri voin joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja jatka vatkaamista vielä hetken aikaa, kunnes kreemin väri muuttuu veden vaikutuksesta hieman vaaleammaksi.
Kuorrutus:
500g (2pkt) vihreää marsipaania
Koristeet:
suklaakermavaahtoa kakun reunoille
itse askarreltuja kukkia marsipaanista
kimallegeeliä
Aloita kakun kokoaminen asettamalla pohjalevy tarjoiluvadille. Kostuta omenamehulla. Levitä ensin lakkahillo kakkulevylle ja sen päälle paksu kerros suklaakermavaahtoa. Aseta toinen kakkulevy täytteiden päälle ja kostuta. Levitä täytteet samalla tavalla kakkulevylle ja jatka kakun kokoaminen samalla tavalla loppuun asti. Kostuta myös päällimmäinen kakkulevy.
Levitä sokerikreemi kakun pinnalle ja reunoille palettiveitsen avulla tasaiseksi kerrokseksi. (Jos kreemi tuntuu liian paksulta, niin voit varovaisesti lämmittää sitä mikrossa, jolloin se notkistuu ja levittäminen on helpompaa.)
Muotoile marsipaanista sileä, pyöreä pallo ja kaulitse se noin 3mm:n paksuiseksi pyöreäksi levyksi tomusokeroidulla pöydällä. Rullaa marsipaanilevy kaulimen ympärille ja levitä sen avulla kakun päälle. Tasoittele marsipaani nätisti ja tasaisesti kakun päälle ja leikkaa liika marsipaani pois taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla. Jos tarvitsee, niin harjaa liika tomusokeri pois kakun pinnalta esimerkiksi pullasudilla.
Pursota täytteestä yli jäänyttä suklaakermavaahtoa kakun reunoille. Koristele kimallegeelillä ja kiinnitä itse tehdyt marsipaanikukat kakun pinnalle tomusokeri-vesiseoksen avulla.
Anna kakun vetäytyä kylmässä hetken aikaa.
Sitten vain herkuttelemaan!! <3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.