Tässä on jo muutaman päivän ajan tehnyt ihan mahdottomasti mieli wienereitä. Nyt näin sunnuntaina, kun mitään muutakaan tekemistä ei ollut, niin päätin leipoa näitä ihanuuksia. =)
Perustaikina:
5dl kylmää vettä
50g hiivaa
4 kananmunaa
75g sokeria
10g suolaa
75g voita
50g maitojauhetta
1kg vehnäjauhoja
Kaulintaan:
1kg voita
Täytteet:
paiston kestävää hilloa tai marmeladia (itse käytin tällä kertaa vadelmamarmeladia)
vaniljakreemiä (2,5dl kylmää vettä ja reilu 1,5dl vaniljakreemijauhetta)
Koristeluun:
valkosuklaata
Valmista perustaikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa!
Anna kaulintaan tarkoitetun voin temperoitua huoneenlämmössä tai temperoi se itse leipomisen nopeuttamiseksi esimerkiksi lihanuijalla kelmun läpi hakaten pehmeäksi.
Kaulitse perustaikina neliön muotoiseksi noin 10-15mm:n paksuiseksi levyksi ja aseta temperoitu voi sen keskelle. Taita taikinan reunat voin päälle.
Kaulitse taikina taas noin 10-15mm:n paksuiseksi levyksi ja taita se kolmeen osaan. Kaulitse taas samalla tavalla. Anna levätä taikinan muovikelmussa 15 minuutin ajan kylmässä kaulitsemiskertojen puolessa välissä. Kaulitse tämän levon jälkeen taikina vielä pari kertaa taittaen se kolmeen osaan. Anna taikinan levätä kylmässä myös kaulitsemisien jälkeen noin 15 minuutin ajan muovikelmuun käärittynä. Yhteensä kaulitsemisia tulee 3 × 3.
Kaulitse valmis ja levännyt taikina vielä kerran noin 5mm:n paksuiseksi levyksi ja leikkaa levystä noin 2cm:n paksuisia suikaleita. Pyörittele ja kierittele taikinasuikaleista haluamasi muotoisia wienereitä. Kohota wienerit ennen paistamista (noin 45min).
Voitele kohonneet wienerit ja pursota täytteet. Paista 230 asteessa 16-20 minuuttia.
Anna wienereiden jäähtyä ja pursota päälle vielä sulatettua valkosuklaata koristeeksi.
Sitten ei muuta kuin nam nam!! <3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.