Tässä on jo muutaman päivän ajan tehnyt ihan mahdottomasti mieli wienereitä. Nyt näin sunnuntaina, kun mitään muutakaan tekemistä ei ollut, niin päätin leipoa näitä ihanuuksia. =)

 

DSCN1782.jpg

DSCN1784.jpg

DSCN1785.jpg

DSCN1787.jpg

 

Perustaikina:

5dl kylmää vettä

50g hiivaa

4 kananmunaa

75g sokeria

10g suolaa

75g voita

50g maitojauhetta

1kg vehnäjauhoja

 

Kaulintaan:

1kg voita

 

Täytteet:

paiston kestävää hilloa tai marmeladia (itse käytin tällä kertaa vadelmamarmeladia)

vaniljakreemiä (2,5dl kylmää vettä ja reilu 1,5dl vaniljakreemijauhetta)

 

Koristeluun:

valkosuklaata

 

 

Valmista perustaikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa!

Anna kaulintaan tarkoitetun voin temperoitua huoneenlämmössä tai temperoi se itse leipomisen nopeuttamiseksi esimerkiksi lihanuijalla kelmun läpi hakaten pehmeäksi.

Kaulitse perustaikina neliön muotoiseksi noin 10-15mm:n paksuiseksi levyksi ja aseta temperoitu voi sen keskelle. Taita taikinan reunat voin päälle.

Kaulitse taikina taas noin 10-15mm:n paksuiseksi levyksi ja taita se kolmeen osaan. Kaulitse taas samalla tavalla. Anna levätä taikinan muovikelmussa 15 minuutin ajan kylmässä kaulitsemiskertojen puolessa välissä. Kaulitse tämän levon jälkeen taikina vielä pari kertaa taittaen se kolmeen osaan. Anna taikinan levätä kylmässä myös kaulitsemisien jälkeen noin 15 minuutin ajan muovikelmuun käärittynä. Yhteensä kaulitsemisia tulee 3 × 3.

Kaulitse valmis ja levännyt taikina vielä kerran noin 5mm:n paksuiseksi levyksi ja leikkaa levystä noin 2cm:n paksuisia suikaleita. Pyörittele ja kierittele taikinasuikaleista haluamasi muotoisia wienereitä. Kohota wienerit ennen paistamista (noin 45min).

Voitele kohonneet wienerit ja pursota täytteet. Paista 230 asteessa 16-20 minuuttia.

Anna wienereiden jäähtyä ja pursota päälle vielä sulatettua valkosuklaata koristeeksi.

Sitten ei muuta kuin nam nam!! <3

 

DSCN1789.jpg

DSCN1792.jpg

DSCN1794.jpg

DSCN1795.jpg

DSCN1796.jpg