Suklaakonvehteja, ystävänpäivän pupu ja suklaamunia. Konvehdit on tehty tummaan suklaaseen ja pupu ja suklaamunat maitosuklaaseen. Kaikissa täytteenä appelsiini-karamelli canache. Kyllä nämä suklaahommat on vaan niin mukavia!

 

 

12736455_10205458419287131_1888537022_n%

12713964_10205458419487136_1430218860_n.

 

 

Appelsiini-karamelli canache

575g maitosuklaata

240g kermaa

70g sokeria

110g voita

9g appelsiininkuorta

 

Kiehauta kerma, sokeri ja appelsiininkuori. Sulata suklaa. Kaada kuuma kerma suklaaseen kolmessa erässä. Poraa sauvasekoittimella, jolloin saadaan aikaan emulssio eli massasta tulee kiiltävä ja elastinen. Lisää huoneenlämpöinen voi. Jäähdytä canache 28 asteeseen. Tämän jälkeen canache on valmista käytettäväksi.

 

 

Suklaan temperointi

 

MUISTA TEMPEROIDA SUKLAA HYVIN ENNEN KONVEHTIEN JA MUIDEN SUKLAATÖIDEN TEKEMISTÄ!!! Joissain suklaissa saattaa olla paketeissa omat tarkemmat temperointi ohjeet ja lämpötilat, mutta yleisohjeet ovat:

 

Tumma suklaa

vaihe 1: lämmitä 48-50 asteiseksi

vaihe 2: jäähdytä 27-28 asteiseksi

vaihe 3: lämmitä taas 31-32 asteiseksi eli käyttölämpötilaan

 

Maitosuklaa

vaihe 1: lämmitä 45 asteiseksi

vaihe 2: jäähdytä 26-27 asteiseksi

vaihe 3: läämitä taas 29-30 asteiseksi eli käyttölämpötilaan

 

Jos on kiire ja aikaa ei välttämättä ole, niin vaiheen 1 eli lämmityksen jälkeen riittää se, että jäähdyttää suklaan suoraan käyttölämpötilaan eli vaiheeseen 3.

 

 

12735986_10205458419207129_758297419_n.j

12746521_10205458419087126_1687654555_n.

12746330_10205458418407109_14796218_n.jp

12735574_10205458417967098_1536015999_n.