Suklaakonvehteja, ystävänpäivän pupu ja suklaamunia. Konvehdit on tehty tummaan suklaaseen ja pupu ja suklaamunat maitosuklaaseen. Kaikissa täytteenä appelsiini-karamelli canache. Kyllä nämä suklaahommat on vaan niin mukavia!
Appelsiini-karamelli canache
575g maitosuklaata
240g kermaa
70g sokeria
110g voita
9g appelsiininkuorta
Kiehauta kerma, sokeri ja appelsiininkuori. Sulata suklaa. Kaada kuuma kerma suklaaseen kolmessa erässä. Poraa sauvasekoittimella, jolloin saadaan aikaan emulssio eli massasta tulee kiiltävä ja elastinen. Lisää huoneenlämpöinen voi. Jäähdytä canache 28 asteeseen. Tämän jälkeen canache on valmista käytettäväksi.
Suklaan temperointi
MUISTA TEMPEROIDA SUKLAA HYVIN ENNEN KONVEHTIEN JA MUIDEN SUKLAATÖIDEN TEKEMISTÄ!!! Joissain suklaissa saattaa olla paketeissa omat tarkemmat temperointi ohjeet ja lämpötilat, mutta yleisohjeet ovat:
Tumma suklaa
vaihe 1: lämmitä 48-50 asteiseksi
vaihe 2: jäähdytä 27-28 asteiseksi
vaihe 3: lämmitä taas 31-32 asteiseksi eli käyttölämpötilaan
Maitosuklaa
vaihe 1: lämmitä 45 asteiseksi
vaihe 2: jäähdytä 26-27 asteiseksi
vaihe 3: läämitä taas 29-30 asteiseksi eli käyttölämpötilaan
Jos on kiire ja aikaa ei välttämättä ole, niin vaiheen 1 eli lämmityksen jälkeen riittää se, että jäähdyttää suklaan suoraan käyttölämpötilaan eli vaiheeseen 3.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.