Omenapiirasta. Kehittelin täysin omanlaisen reseptin, jossa yhdistyvät karamellisoitujen omenoiden ihana pehmeys ja rahkatäytteen täyteläisyys. Pohja sisältää hiutaleita ja kanelia laitoin ripauksen karamellisoitujen omenoiden päälle, vielä hieman lisää makua antamaan. Ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä tämän piiraan kruunaa muruseos, jota ripottelin sekä rahkatäytteen alle että päälle. Ja voin sanoa, että tuli parasta omenapiirasta, mitä olen koskaan syönyt!
Omenapiiras
Pohja:
100g voita
0,75dl sokeria
1 muna
vajaa 2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
0,5tl leivinjauhetta
Karamellisoidut omenat:
n. 1dl voita
1dl sokeria
omenia
Rahkatäyte:
250g maitorahkaa
1 muna
0,5dl sokeria
vaniljasokeria
Muruseos:
2dl vehnäjauhoja
0,75dl sokeria
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
0,5tl vaniljasokeria
63g voita sulatettuna
Valmista pohja. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää muna vaahdon joukkoon voimakkaasti vatkaten. Voit heittää mukaan myös jo vähän jauhoja. koska se estää taikinaa juoksettumasta. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina kädellä tasaiseksi.
Painele valmis pohjataikina voideltuun piirakkavuokaan tasaisesti sekä pohjalle että reunoille.
Karamellisoi seuraavaksi omenat. Sulata voi ja sokeri yhdessä pannulla, lisää joukkoon omenapalat. Paista niin kauan, kun omenapalat ovat jonkin verran pehmenneet. Levitä karamellisoidut omenat suoraan pohjan päälle. Ripottele halutessasi omenoiden päälle hieman kanelia.
Tee rahkatäyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Valmista myös muruseos. Sekoita kaikki muruseoksen kuivat aineet keskenään ja lisää niiden joukkoon sulatettu voi. Sekoita käsin murumaiseksi seokseksi. Ripottele osa muruseoksesta jo omenoiden päälle vuokaan ja kaada/levitä rahkatäyte päälle. Ripottele vielä loput muruseoksesta rahkatäytteen päälle, piiraan pinnalle.
Paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuutin ajan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.