Omenapiirasta. Kehittelin täysin omanlaisen reseptin, jossa yhdistyvät karamellisoitujen omenoiden ihana pehmeys ja rahkatäytteen täyteläisyys. Pohja sisältää hiutaleita ja kanelia laitoin ripauksen karamellisoitujen omenoiden päälle, vielä hieman lisää makua antamaan. Ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä tämän piiraan kruunaa muruseos, jota ripottelin sekä rahkatäytteen alle että päälle. Ja voin sanoa, että tuli parasta omenapiirasta, mitä olen koskaan syönyt!

 

DSCN4114.jpg

DSCN4106.jpg

 

 

Omenapiiras

 

Pohja:

100g voita

0,75dl sokeria

1 muna

vajaa 2dl vehnäjauhoja

1dl kaurahiutaleita

0,5tl leivinjauhetta

 

Karamellisoidut omenat:

n. 1dl voita

1dl sokeria

omenia

 

Rahkatäyte:

250g maitorahkaa

1 muna

0,5dl sokeria

vaniljasokeria

 

Muruseos:

2dl vehnäjauhoja

0,75dl sokeria

0,5tl leivinjauhetta

0,5tl ruokasoodaa

0,5tl vaniljasokeria

63g voita sulatettuna

 

 

Valmista pohja. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää muna vaahdon joukkoon voimakkaasti vatkaten. Voit heittää mukaan myös jo vähän jauhoja. koska se estää taikinaa juoksettumasta. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina kädellä tasaiseksi.

Painele valmis pohjataikina voideltuun piirakkavuokaan tasaisesti sekä pohjalle että reunoille.

Karamellisoi seuraavaksi omenat. Sulata voi ja sokeri yhdessä pannulla, lisää joukkoon omenapalat. Paista niin kauan, kun omenapalat ovat jonkin verran pehmenneet. Levitä karamellisoidut omenat suoraan pohjan päälle. Ripottele halutessasi omenoiden päälle hieman kanelia.

Tee rahkatäyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Valmista myös muruseos. Sekoita kaikki muruseoksen kuivat aineet keskenään ja lisää niiden joukkoon sulatettu voi. Sekoita käsin murumaiseksi seokseksi. Ripottele osa muruseoksesta jo omenoiden päälle vuokaan ja kaada/levitä rahkatäyte päälle. Ripottele vielä loput muruseoksesta rahkatäytteen päälle, piiraan pinnalle.

Paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuutin ajan.

 

 

DSCN4109.jpg

DSCN4115.jpg