Laskiainen oli ja meni. Vaikka tykkäänkin perinteisistä laskiaispullista, niin tänä vuonna kuitenkin halusin jotakin uudenlaista ja idea näihin laskiaispullawrappeihin lähtikin täältä Annin Uunissa blogista: http://www.anninuunissa.fi/2016/01/laskiaispullawrapit.html . Ovat muuten todella hyviä ja erityisesti helppoja syödä!

 

 

DSCN3515.jpg

DSCN3516.jpg

DSCN3518.jpg

DSCN3524.jpg

 

 

Laskiaispullawrapit

 

Pullataikina wrappeihin:

2,5dl maitoa

1 pussi kuivahiivaa

1 muna

1dl sokeria

1tl kardemummaa

0,5tl suolaa

noin 7dl vehnäjauhoja

75g pehmeää voita

 

Täyte:

vispikermaa vaahdotettuna (mausta vaniljasokerilla)

mansikkahilloa

 

Koristelu:

mintun lehtiä

 

 

Mittaa kaikki pullataikinan ainekset kulhoon (osan jauhoista voit jättää vielä lisäämättä) ja alusta taikinaksi. Vaivaa taikinaan hyvä sitko (n. 10-15min). Lisää loput jauhot tarvittaessa kahden ensimmäisen vaivaus minuutin sisällä, jotta taikinaan syntyy tasainen sitko! Kun sitko on hyvä ja taikina irtoaa sekä kulhon reunoista että käsistä, niin kohota sitä lämpimässä paikassa peitettynä noin 45 minuutin ajan.

Kumoa kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Pyörittele taikinasta pötkö ja jaa se 12 osaan. Pyörittele palat pulliksi. Paina pullat litteiksi ja kaulitse ne 18-20cm:n kokoisiksi wrapeiksi. Älä nostata wrappeja!

Paista wrappeja 225 asteessa noin 5 minuutin ajan. Paistoaika on siksi lyhyt, että wrapit jäävät pehmeiksi, jotta ne eivät repeile taitettaessa.

!!!! Voit kaulita ja paistaa wrapit kätevästi pienissä erissä, kun ensimmäiset wrapit ovat uunissa, niin kaulitse vasta silloin seuraavaksi uuniin menevät wrapit. Näin wrapit eivät kerkeä kohoamaan. !!!!

Anna wrappien jäähtyä ja täytä ne sitten mansikkahillolla ja vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla. Taita wrapeiksi ja kääri ne leivinpaperi suikaleeseen sekä solmi naurulla kiinni. Koristele wrapit vielä mintun lehdillä, niin saat hieman väriä!

 

 

DSCN3521.jpg

DSCN3525.jpg

DSCN3530.jpg

DSCN3528.jpg