Leipää ja hyvää leipää onkin! Ihanan pehmeää, nam! Tästä tuli hetkessä minun lemppari leipä! <3

 

DSCN2213.jpg

DSCN2214.jpg

DSCN2215.jpg

DSCN2216.jpg

 

Kaurareikäleipä

7dl lämmintä vettä

6dl kaurahiutaleita

2 pussia kuivahiivaa (tai n. 50g tuorehiivaa)

2rkl hunajaa

2tl suolaa

n. 10dl vehnäjauhoja

100g voita sulatettuna

 

Mittaa kulhoon lämmin vesi ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Anna hiutaleiden turvota vedessä hetken aikaa. Sekoita joukkoon pieneen määrään jauhoja sekoitettu kuivahiiva (tai pieneen vesitilkkaan liuotettu tuorehiiva). Lisää myös hunaja, suola ja suurin osa vehnäjauhoista. Alusta taikinaa käsin. Lisää sulatettu voi ja tarvittaessa loput jauhot. Alusta taikinasta kiinteä pallo.

Anna taikinan levätä peitettynä lämpimässä paikassa noin vartin verran.

Jaa levännyt taikina kuuteen yhtä suureen osaan ja pyörittele palat palloiksi, siirrä ne leivinpaperin päälle uunipelleille. Taputtele palloista pyöreitä ja litteitä leipiä. Paina reiät leipien keskelle juomalasilla ja pistele ne haarukalla. Kohota leipiä lämpimässä paikassa vajaan tunnin verran.

Paista kohonneita leipiä 200 asteessa noin 15 minuutin ajan.

 

DSCN2217.jpg

DSCN2219.jpg

DSCN2222.jpg

DSCN2224.jpg

DSCN2226.jpg

 

Herkuttele tuoreella leivällä!! =)