Inspiraatio, inspiraatio... Tuskin tarvitsee enempää tähän alkuun löpistä mitään muuta... ;)

 

DSCN2841.jpg

DSCN2842.jpg

DSCN2843.jpg

DSCN2846.jpg

 

 

Hyydytetyt voileipäkakkuleivokset ja -kakku

 

Pohja:

paahtoleipää

kostutukseen maitoa / lihalientä.. tms.

 

Täyte:

4 liivatelehteä

350-400g palvikinkkua (esim. Kotasavu)

1 paprika

puoli ruukkua tuoretta persiljaa

2dl kermaa (vispi / kuohu)

400g yrttitarha tuorejuustoa

0,5dl maitoa

suolaa ja mustapippuria

 

Koristelu:

palvikinkkua

tomaatteja

persiljaa

hieman chiliä väriä antamaan

tai esimerkiksi kurkkua yms.

 

 

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja täytä kakkuvuoan pohja paahtoleivillä. Leikkaa myös pieniin ympyrä vuokiin sopivat palat paahtoleipää pohjille (helpoiten saat ympyrät painamalla ne itse vuoilla). Kostuta leivät maidolla tms.

Aloita täytteen valmistus. Laita liivatteet ensin likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa. Paloittele kinkku ja paprika sekä silppua persilja ja lisää tuorejuuston joukkoon. Kuumenna maito ja liuota liivatteet siihen. Jäähdytä liivateseosta hieman ja kaada se tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä myös kerma täytteen joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Jaa täyte ensin pieniin annosvuokiin pohjan päälle, niin että vuoat tulevat aivan täyteen. Tasoita pinnat. Levitä sitten loppu täyte isoon kakkuvuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Jos sinulla ei ole pieniä pohjattomia annosvuokia käytettävissä, niin tämä ohje riittää myös yhteen isoon kakkuun! Nosta leivokset ja kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 3-4 tunniksi.

Irrota leivokset ja kakku vuoistaan ja koristele haluamallasi tavalla.

 

DSCN2849.jpg

DSCN2851.jpg

DSCN2852.jpg

DSCN2856.jpg

DSCN2857.jpg

 

 

Tällaisilla pienillä rengasvuoilla tein leivokset:

DSCN2866.jpg