Inspiraatio, inspiraatio... Tuskin tarvitsee enempää tähän alkuun löpistä mitään muuta... ;)
Hyydytetyt voileipäkakkuleivokset ja -kakku
Pohja:
paahtoleipää
kostutukseen maitoa / lihalientä.. tms.
Täyte:
4 liivatelehteä
350-400g palvikinkkua (esim. Kotasavu)
1 paprika
puoli ruukkua tuoretta persiljaa
2dl kermaa (vispi / kuohu)
400g yrttitarha tuorejuustoa
0,5dl maitoa
suolaa ja mustapippuria
Koristelu:
palvikinkkua
tomaatteja
persiljaa
hieman chiliä väriä antamaan
tai esimerkiksi kurkkua yms.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja täytä kakkuvuoan pohja paahtoleivillä. Leikkaa myös pieniin ympyrä vuokiin sopivat palat paahtoleipää pohjille (helpoiten saat ympyrät painamalla ne itse vuoilla). Kostuta leivät maidolla tms.
Aloita täytteen valmistus. Laita liivatteet ensin likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa. Paloittele kinkku ja paprika sekä silppua persilja ja lisää tuorejuuston joukkoon. Kuumenna maito ja liuota liivatteet siihen. Jäähdytä liivateseosta hieman ja kaada se tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä myös kerma täytteen joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
Jaa täyte ensin pieniin annosvuokiin pohjan päälle, niin että vuoat tulevat aivan täyteen. Tasoita pinnat. Levitä sitten loppu täyte isoon kakkuvuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Jos sinulla ei ole pieniä pohjattomia annosvuokia käytettävissä, niin tämä ohje riittää myös yhteen isoon kakkuun! Nosta leivokset ja kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 3-4 tunniksi.
Irrota leivokset ja kakku vuoistaan ja koristele haluamallasi tavalla.
Tällaisilla pienillä rengasvuoilla tein leivokset:
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.