Hellou ja kaunista kesäistä päivää kaikille! Tänään taioimme iloksemme kahden suklaan suklaamoussea. Apulaisleipurina minulla toimi tänään rakas pikkusiskoni, kiitos siitä! <3

 

DSCN2338.jpg

DSCN2340.jpg

 

Suklaamousse

2 liivatelehteä

0,5dl maitoa

75g taloussuklaata / tummaa suklaata

1 kananmuna

1rkl sokeria

1,5dl kuohukermaa

1tl vaniljasokeria

 

Valkosuklaamousse

2 liivatelehteä

0,5dl maitoa

75g valkosuklaata

1 kananmuna

1rkl sokeria

1,5dl kuohukermaa

1tl vaniljasokeria

 

Valmista ensin suklaamousse tummasta suklaasta. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna maito kiehuvaksi ja sulata suklaa sen sekaan. Lisää kuumaan suklaaseokseen pehmenneet liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä!

Vatkaa kerma ja vaniljasokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa myös muna ja sokeri keskenään vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaaseos muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää viimeisenä joukkoon kermavaahto ja sekoita hyvin tasaiseksi massaksi. Jaa valmis massa jälkiruokakulhoihin, niin että tilaa jää myös valkosuklaamousselle. Laita kulhot jääkaappiin.

Valmista valkosuklaamousse samalla tavalla kuin suklaamousse, käytä vain tumman suklaan sijasta valkosuklaata. Kaada valmis valkosuklaamoussemassa varovasti jo hieman hyytyneen suklaamoussen päälle jälkiruokakulhoihin. Laita takaisin jääkaappiin hyytymään ainakin 3-4 tunniksi.

Koristele ennen nauttimista suklaalastuilla.

 

DSCN2341.jpg

DSCN2343.jpg

DSCN2345.jpg