Juustokakkua. Mangojuustokakkua. Ihanaa ja raikasta. Tykkään niin paljon kuin vaan voi tykätä! Aivan mahtava kevät- tai kesäherkku! Kokeilkaa ihmeessä!
Pohja:
185g kaurakeksejä
50g voita
Täyte:
2tlk säilykemangoa
1tl raastettua limetinkuorta
0,5dl limettimehua
1rkl vaniljasokeria
2 rasiaa mango tuorejuustoa
7 liivatelehteä
2 valkuaista
2dl sokeria
Kiille:
2dl mehua (mango-appelsiini, 3 hedelmän mehu yms.)
1dl hyytelösokeria
Ruusu marsipaanista
Pohja:
Murskaa keksit muovipussissa tai monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa rengasvuoan pohja (24cm) leivinpaperilla. Taputtele keksiseos sille.
Täyte:
Valuta mangot. Soseuta mangot.
Kakkuun tarvitaan 1-2 limettiä niiden koosta ja mehukkuudesta riippuen. Pese ne kuumalla vedellä hyvin. Raasta kuori ohuelti. Purista 0,5dl mehua. Yhdistä mangososeeseen limetinkuori ja -mehu, vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sekoita hyvin.
Anna liivatelehtien pehmitä runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.
Purista liivatelehdistä liika vesi pois. Liuota ne 2rkl:aan kiehuvaa mehua tai vettä. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen mangoseokseen.
Lisää lopuksi valkuais-sokerivaahto. Kaada täyte vuokaan. Peitä foliolla ja anna hyytyä mielellään yön yli.
Kiille:
Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3-4 minuuttia hiljalleen sekoittaen, jotta seos ei kuoretu. Kaada varovasti kakun päälle.
Nosta kakku jääkaappiin. Kun kiille on hyytynyt kunnolla, irrota kakku vuoasta ja tarjoile.
Koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.