Jotakin pientä suolaista. Nämä riisi-munapasteijat ovat niin hyviä, että suosittelen kokeilemaan!

IMG_0798-normal-normal.jpg

IMG_0799-normal-normal.jpg

IMG_0804-normal-normal.jpg

150g voita

2,5dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

n. 1dl vettä

 

Täyte:

4dl keitettyä riisiä

4 keitettyä kananmunaa

1dl kermaa

suolaa

valkopippuria

 

Sekoita pehmeä voi, jauhot sekä leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti kädellä tasaiseksi taikinaksi. Anna jähmettyä kylmässä jonkin aikaa. Taikinan voi käyttää joko tällaisenaan, mutta muutama kaulinkerta antaa sille lehtevyyttä. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja taita levy kaulintasuunnassa kolmeen osaan. Anna taikinan vielä jähmettyä kylmässä.

Sekoita keitettyyn riisiin hienonnetut kananmunat, kerma ja mausteet (suola, valkopippuri). Kauli taikina 2-3mm paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreällä muotilla kakkuja ja laita ruokalusikallinen täytettä niiden keskelle. Kostuta reunoja hieman vedellä, taita kakut kaksin kerroin ja painele reunat yhteen. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa uunissa 10-15 minuuttia.

IMG_0801-normal-normal.jpg

IMG_0811-normal-normal.jpg