Jotakin pientä suolaista. Nämä riisi-munapasteijat ovat niin hyviä, että suosittelen kokeilemaan!
150g voita
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
n. 1dl vettä
Täyte:
4dl keitettyä riisiä
4 keitettyä kananmunaa
1dl kermaa
suolaa
valkopippuria
Sekoita pehmeä voi, jauhot sekä leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti kädellä tasaiseksi taikinaksi. Anna jähmettyä kylmässä jonkin aikaa. Taikinan voi käyttää joko tällaisenaan, mutta muutama kaulinkerta antaa sille lehtevyyttä. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja taita levy kaulintasuunnassa kolmeen osaan. Anna taikinan vielä jähmettyä kylmässä.
Sekoita keitettyyn riisiin hienonnetut kananmunat, kerma ja mausteet (suola, valkopippuri). Kauli taikina 2-3mm paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreällä muotilla kakkuja ja laita ruokalusikallinen täytettä niiden keskelle. Kostuta reunoja hieman vedellä, taita kakut kaksin kerroin ja painele reunat yhteen. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa uunissa 10-15 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.