Mmm, kuinka paljon rakastankaan vadelmia!!! <3 <3 <3 Tämä kakku on mitä parhain yhdistelmä valkosuklaan pehmeyttä ja raikkaan kirpakoita vadelmia. Voe nam! <3

 

DSCN4706.jpg

 

Valkosuklaa-vadelmajuustokakku

 

Pohja:

150g kaurakeksejä

n. 50g voita / margariinia sulatettuuna

 

Täyte:

4 liivatetta

3dl kermaa

200g maustamatonta tuorejuutsoa

0,75dl tomusokeria

200g valkosuklaata + hieman kermaa

tuoreita vadelmia

 

Koristelu:

kaurakeksi murua

tuoreita vadelmia

ananaskirsikoita

 

 

Valmista pohja murskaamalla keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja sekoittamalla keksimuru sekaisin sulatetun rasvan kanssa. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle (vuoraa pohja leivinpaperilla). Nosta jääkaappiin odottamaan.

Aloita täytteen valmistus. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Sekoita sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto ja tomusokeri. Sulata valkosuklaa kattilassa pienen määrän kanssa kermaa, jäähdytä hieman seosta. Kaada suklaaseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Liuota liivatteet pieneen määrään vettä, jäähdytä seos haaleaksi ja kaada sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Vatkaa 3dl kermaa vaahdoksi ja kääntele se viimeisenä täytteen joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi.

Kaada noin 1/3 täytteestä vuokaan keksipohjan päälle ja ripottele sen päälle tuoreita vadelmia. Kaada taas 1/3 täytettä vuokaan ja toista vadelmien lisäys. Kaada sitten loppu täyte vuokaan ja tasoita kakun pinta.

Nosta kakku jääkappiin ja anna sen hyytyä ainakin 3-4 tuntia, mielellään yön yli seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja koristele kaurakeksi murulla, tuoreilla vadelmilla ja ananaskirsikoilla.

 

DSCN4708.jpg

DSCN4710.jpg