Tällä kertaa jotakin suolaisen ihanaa. Lohi-tuorejuustosarvia, omnom! =)
Taikina:
5dl maitoa tai vettä
50g hiivaa
1tl suolaa
1rkl siirappia
5dl vehnäjauhoja
n. 5dl sämpyläjauhoja
75g rasvaa sulatettuna
Täyte:
n. 200g lohta (mausta kypsennys vaiheessa haluamallasi tavalla, itse käytin suolaa ja hieman mustapippuria)
1pkt (200g) ruohosipuli tuorejuustoa
Voiteluun:
kananmuna
Päälle:
seesaminsiemeniä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja siirappi. Alusta sitten taikinaan vähitellen jauhot ja lisää vaivaamisen loppuvaiheessa sulatettu rasva. Vaivaa taikinaa vielä sen verran, että se irtoaa pallona käsistä ja kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota hyvin ennen leipomista.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaulitse osat pyöreiksi levyiksi. Jaa levyt sektoreiksi kahdeksaan osaan.
Sekoita täytteen aineet keskenään (kypsennetty ja paloiteltu sekä maustettu lohi). Jaa täyte sektoreiden leveämpään päähän ja rullaa sarviksi.
Anna sarvien kohota vielä ennen paistamista hyvin. Voitele kohonneina kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Mmm, sarvia suolaisiin herkutteluhetkiin!! =)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.