Tällä kertaa jotakin suolaisen ihanaa. Lohi-tuorejuustosarvia, omnom! =)

 

DSCN0657-normal-normal.jpg

DSCN0658-normal-normal.jpg

 

Taikina:

5dl maitoa tai vettä

50g hiivaa

1tl suolaa

1rkl siirappia

5dl vehnäjauhoja

n. 5dl sämpyläjauhoja

75g rasvaa sulatettuna

 

Täyte:

n. 200g lohta (mausta kypsennys vaiheessa haluamallasi tavalla, itse käytin suolaa ja hieman mustapippuria)

1pkt (200g) ruohosipuli tuorejuustoa

 

Voiteluun:

kananmuna

 

Päälle:

seesaminsiemeniä

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja siirappi. Alusta sitten taikinaan vähitellen jauhot ja lisää vaivaamisen loppuvaiheessa sulatettu rasva. Vaivaa taikinaa vielä sen verran, että se irtoaa pallona käsistä ja kulhon reunoista.

Anna taikinan kohota hyvin ennen leipomista.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaulitse osat pyöreiksi levyiksi. Jaa levyt sektoreiksi kahdeksaan osaan.

Sekoita täytteen aineet keskenään (kypsennetty ja paloiteltu sekä maustettu lohi). Jaa täyte sektoreiden leveämpään päähän ja rullaa sarviksi.

Anna sarvien kohota vielä ennen paistamista hyvin. Voitele kohonneina kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

 

DSCN0660-normal-normal.jpg

DSCN0663-normal-normal.jpg

DSCN0665-normal-normal.jpg

 

Mmm, sarvia suolaisiin herkutteluhetkiin!! =)