Se olis sitten pihaliirakka, lihapiirakka päivä! =)
Taikina:
n. 5dl vettä
1 pss kuivahiivaa tai noin 30g tuorehiivaa
2tl sokeria
1,5 - 2tl suolaa
2rkl öljyä
9-11dl vehnäjauhoja
Täyte:
0,5l vettä
1dl keittämätöntä puuroriisiä
0,5tl suolaa
200g jauhelihaa
2 pientä sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
n.70g tomaattisosetta
Valmista ensin täyte. Keitä puuroriisit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Ruskista jauheliha, lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet, kuullota. Lisää tomaattisose ja kypsät riisit jauhelihan sekaan. Mausta seos. Anna jäähtyä.
Mittaa lämmin vesi kulhoon ja lisää joukkoon tuorehiiva tai jauhoihin sekoitettu kuivahiiva. Lisää sokeri ja suola. Ala lisäämään jauhoja vähitellen, lisää jauhojen lisäämisen loppu vaiheessa öljy. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Kohota puolen tunnin ajan lämpimässä paikassa.
Jaa sitten taikina 10-12 osaan ja kaulitse osat pyöreiksi levyiksi. Jaa täyte levyjen toiselle puolelle ja käännä toinen puoli päälle. Painele haarukalla ja sormilla kiinni.
Paista rasvakeittimessä 180 asteisessa öljyssä kunnes lihapiirakat ovat kauniin kullanruskeita.
Voit paistaa lihapiirakat myös öljyllä voideltuina uunissa, 175 asteen lämmössä noin puoli tuntia.
Sitten vuan herkuttelemaan!! =)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.