Se olis sitten pihaliirakka, lihapiirakka päivä! =)

 

DSCN1325.jpg

DSCN1329.jpg

DSCN1330.jpg

DSCN1333.jpg

DSCN1337.jpg

DSCN1339.jpg

 

Taikina:

n. 5dl vettä

1 pss kuivahiivaa tai noin 30g tuorehiivaa

2tl sokeria

1,5 - 2tl suolaa

2rkl öljyä

9-11dl vehnäjauhoja

 

Täyte:

0,5l vettä

1dl keittämätöntä puuroriisiä

0,5tl suolaa

 

200g jauhelihaa

2  pientä sipulia

2-3 valkosipulinkynttä

suolaa

mustapippuria

valkopippuria

n.70g tomaattisosetta

 

Valmista ensin täyte. Keitä puuroriisit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Ruskista jauheliha, lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet, kuullota. Lisää tomaattisose ja kypsät riisit jauhelihan sekaan. Mausta seos. Anna jäähtyä.

Mittaa lämmin vesi kulhoon ja lisää joukkoon tuorehiiva tai jauhoihin sekoitettu kuivahiiva. Lisää sokeri ja suola. Ala lisäämään jauhoja vähitellen, lisää jauhojen lisäämisen loppu vaiheessa öljy. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Kohota puolen tunnin ajan lämpimässä paikassa.

Jaa sitten taikina 10-12 osaan ja kaulitse osat pyöreiksi levyiksi. Jaa täyte levyjen toiselle puolelle ja käännä toinen puoli päälle. Painele haarukalla ja sormilla kiinni.

Paista rasvakeittimessä 180 asteisessa öljyssä kunnes lihapiirakat ovat kauniin kullanruskeita.

Voit paistaa lihapiirakat myös öljyllä voideltuina uunissa, 175 asteen lämmössä noin puoli tuntia.

 

DSCN1342.jpg

DSCN1345.jpg

DSCN1348.jpg

DSCN1350.jpg

DSCN1352.jpg

DSCN1358.jpg

 

Sitten vuan herkuttelemaan!! =)