Isänpäivän iltana leivoin rakkalle isälleni sitruuna-salmiakki täytekakkua. Inspiraatio lopulliseen täytteeseen tuli vasta kaupassa ja kyllä, täyte oli aivan ihanaa. Sitruunan raikkaus ja kirpeys sekä salmiakki -suklaan "tumma" maku. Nam! <3
Sitruuna-salmiakki täytekakku
Kakkupohja
7 munaa
3dl sokeria (Siro)
2,75dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Kostutus
vaniljavesi
Täyte
2prk (400g) Valion sitruuna rahkaa
8dl kermaa
vaniljasokeria
sokeria
2 levyä (200g) salmiakki -suklaata
Kuorrutus
sitruunatäytettä
Koristelu
tumma suklaa
Valmista kakkupohja yksi päivä ennen kakun tekoa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muna-sokeri vaahdon joukkoon varovasti käännellen. Kun kakkutaikina on tasaista, kaada se voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista pohjaa 175 asteessa 40-50 minuuttia. Kumoa hetken kuluttua paiston jälkeen kakkupohja jäähtymään.
Valmista vaniljavesi sekoittamalla keskenään vettä ja vaniljasokeria.
Aloita täytteen valmistus vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon sitruunarahkat sekä oman makusi mukaan vaniljasokeria ja sokeria.
Rouhi salmiakki -suklaa.
Leikkaa kakkupohja neljään osaan (kolme täyteväliä). Kostuta ja täytä kakku. Jokaiseen väliin tulee sitruunatäytettä sekä rouhittua salmiakki -suklaata.
Kuorruta kakku jäljelle jääneellä sitruunatäytteellä ja koristele pinta suklaaspritsauksilla sekä itse tehdyillä suklaakoristeilla.
Hyvvee isänpäevee vielä kaikille isille, erityisesti omalle isälle!!! <3 <3 <3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.