Jees, elikkäs tänään, synttäripäivänäni päätin hemmotella itseäni tällä ihanan suklaisella, suklaan ystävän unelmalla, minun lempparilla… PAHOLAISEN SUKLAAKAKULLA!! <3 I LOVE IT!! <3 Niin hyvää, ettei sanotuksi saa..
50g tummaa kaakaojauhetta
100g muscovadosokeria
2,5dl kiehunutta vettä
225g vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
125g pehmeää voita
150g sokeria
2tl vanilja-aromia
2 kananmunaa
Täyte ja kuorrutus:
1,25dl vettä
30g muscovadosokeria
175g voita
300g suklaata paloiteltuna
Halutessasi valkosuklaata koristeluun
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Mittaa pieneen kulhoon kaakaojauhe, muscovadosokeri ja kiehunut vesi. Sekoita hyvin ja jätä se odottamaan.
Sekoita keskenään kuivat aineet (vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda). Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita joukkoon vanilja-aromi. Lisää joukkoon vuorotellen kananmuna ja kuivia-aineita (kananmuna-kuivat aineet-kananmuna-kuivat aineet), kunnes olet lisännyt kaikki. Aivan lopuksi lisää vielä joukkoon heti alussa valmistamasi kaakao-sokeri-vesiseos ja sekoita tasaiseksi. Taikina on melko löysää.
Kaada taikina joko kahteen tai yhteen voideltuun kakkuvuokaan. Paista 180 asteen lämmössä 30 minuuttia (kaksi pohjaa) tai 45 minuuttia (yksi pohja).
Paistamisen jälkeen anna jäähtyä hetken aikaa vuoassa ja kumoa sitten alustalle jäähtymään.
Aloita täytteen valmistaminen mittaamalla kattilaan vesi muscovadosokeri ja voi. Sulata ainekset ja ota sitten kattila pois levyltä. Sulata sitten joukkoon paloiteltu suklaa välillä sekoittaen. Täyte on valmista, kun se on kiiltävää, sileää ja tasaista. Anna täytteen jäähtyä ihan kokonaan.
Sitten vain kokoa kakku. Jos paistoit kakun yhdessä vuoassa, niin leikkaa se ensin kahteen osaan. Laita toinen pohjista tarjoiluvadille ja levitä täytettä noin 1/3 sen päälle. Laita toinen pohjalevy täytteen päälle ja kuorruta kakku jäljelle jääneellä täytteellä.
Sitten vain nauttimaan, niin minä ainakin teen!! Tämä on taivaallista!! <3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.