Juhannuksena meillä herkuteltiin ihanampaakin ihanammalla raparperijuustokakulla. Idean sain Annin Uunissa blogista:http://www.anninuunissa.fi/2016/05/paistettu-raparperijuustokakku-gl.html
Tämä kakku vie kyllä kielen mennessään, niin hyvvee on. Varsinkin mantelipohja paahtuu ihanasti paiston aikana ja on täydellinen makupari raikkaan kirpakalle täytteelle.
Raparperijuustokakku
Pohja:
2dl mantelijauhetta
2rkl sokeria
40g voita
Raparperikompotti:
450g raparperiä
3dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
1 vaniljatanko
3rkl sitruunamehua
Täyte:
600g maustamatonta tuorejuustoa
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 vaniljatanko
2rkl maizenaa
3 munaa
1 keltuainen
150g ranskankermaa (creme fraiche)
1rkl sitruunamehua
Pingota ensin leivinpaperi 18cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunusta myös vuoan reunat leivinpaperisuikaleella. Näin saat kakun helposti irti vuoasta.
Keitä ensin raparperikompotti. Mittaa raparperit ja muut kompotin aineet kattilaan (vaniljatangosta siemenet ja tangonkin voi laittaa mukaan kiehumaan, kunhan muistaa ottaa sen sitten pois). Anna hautua matalalla lämmöllä hillomaiseksi (saa jäädä hieman löysemmäksi kuin hillo).
Valmista pohja sulattamalla voi ja sekoittamalla sen joukkoon mantelijauheen sekä sokerin. Painele pohja tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Aloita täytteen valmistaminen vatkaamalla tuorejuusto, sokerit, vanilja, ja maissijauhot keskenään. Lisää munat ja yksi keltuainen yksitellen vatkaten massan joukkoon. Lisää sitten ranskankerma ja sitruunamehu, vatkaa vielä hetken aikaa. Kaada puolet täytteestä mantelipohjan päälle. Lusikoi raparperikompottia täytteen päälle ja vetele veitsellä viiltoja massan pintaan, jotta kompotti muodostaa "pyörteitä" massan pintaan. Lisää sitten loput juustomassasta ja toista kompotin lisäys samalla tavalla. Jätä kuitenkin osa kompotista valmiin juustokakun kanssa syötäväksi!
Paista kakkua 160 asteessa, uunin keskitasossa noin 1,5 tuntia. Avaa sitten uunin luukku ja anna kakun olla uunissa jälkilämmöllä vielä noin tunnin ajan. Jäähdytä kakku ja nosta sitten jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi tekeytymään. Kakku on parasta vasta seuraavana päivänä!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.