Kyllä se mansikkakakku täytyy ainakin kerran kesässä tehdä, eikös juu? =) Tänä kesänä tein mansikkajuustokakun ja tälläkin kertaa apuleipurina oli minulla pikkusiskoni. =) Tuli hyvvee kakkua! <3
Pohja:
200g Digestive -keksejä
80g voita
Täyte:
3 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
250g maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl tomusokeria
tuoreita mansikoita
Koristeluun:
tuoreita mansikoita
Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos kakkuvuoan pohjalle, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Nosta vuoka jääkappiin odottamaan.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna 1dl kuohukermaa ja liuota liivatelehdet siihen. Jäähdytä liivate-kermaseos. Sekoita keskenään tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljatangosta kaavitut vaniljansiemenet tasaiseksi massaksi. Sekoita massan joukkoon jäähtynyt liivate-kermaseos. Vatkaa loppu kuohukerma vaahdoksi ja sekoita se sitten myös täytteen joukkoon.
Levitä ohut kerros täytettä pohjan päälle vuokaan. Leikkaa osa mansikoista puoliksi ja asettele leikkauspinta kakkuvuoan reunoja päin vuokaan. Levitä loppu täyte vuokaan tasaisesti.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa peitettynä mieluiten seuraavaan päivään.
Koristele tuoreilla mansikoilla.
Herkuttele! <3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.