Kyllä se mansikkakakku täytyy ainakin kerran kesässä tehdä, eikös juu? =) Tänä kesänä tein mansikkajuustokakun ja tälläkin kertaa apuleipurina oli minulla pikkusiskoni. =) Tuli hyvvee kakkua! <3

 

DSCN2347.jpg

DSCN2348.jpg

DSCN2350.jpg

DSCN2352.jpg

 

Pohja:

200g Digestive -keksejä

80g voita

 

Täyte:

3 liivatelehteä

2dl kuohukermaa

1 vaniljatanko

250g maustamatonta tuorejuustoa

1,5dl tomusokeria

tuoreita mansikoita

 

Koristeluun:

tuoreita mansikoita

 

Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos kakkuvuoan pohjalle, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Nosta vuoka jääkappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna 1dl kuohukermaa ja liuota liivatelehdet siihen. Jäähdytä liivate-kermaseos. Sekoita keskenään tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljatangosta kaavitut vaniljansiemenet tasaiseksi massaksi. Sekoita massan joukkoon jäähtynyt liivate-kermaseos. Vatkaa loppu kuohukerma vaahdoksi ja sekoita se sitten myös täytteen joukkoon.

Levitä ohut kerros täytettä pohjan päälle vuokaan. Leikkaa osa mansikoista puoliksi ja asettele leikkauspinta kakkuvuoan reunoja päin vuokaan. Levitä loppu täyte vuokaan tasaisesti.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa peitettynä mieluiten seuraavaan päivään.

Koristele tuoreilla mansikoilla.

 

DSCN2354.jpg

DSCN2357.jpg

DSCN2358.jpg

DSCN2359.jpg

DSCN2360.jpg

 

Herkuttele! <3