Koko alkuviikon on tehnyt aivan hirveästi mieli tiikerikakkua.. Eilen sitten pyöräytin pari ihanampaakin ihanempaa ihan perus tiikerikakkua. =)
Tiikerikakku
275g voita
3,5dl sokeria
4 kananmunaa
5,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1rkl vaniljasokeria
2dl kermaa
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää kananmunat voi-sokerivaahtoon yksitellen, voimakkaasti vatkaten. ( Voit lisätä munien lisäämisien välissä joukkoon myös hieman jauhoja, näin estät taikinan juoksettumisen.)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Ota taikinasta noin 1/3 toiseen kulhoon ja lisää kaakaojauhe tämän taikinan joukkoon. Jaa kerma viimeisenä tasaisesti molempiin taikinoihin. Sekoita taikinat tasaisiksi.
Pursota taikinat voideltuihin ja korppujauhotettuihin vuokiin, niin että pursotat ensin vaaleaa taikinaa pohjalle ja väliin tummaa taikinaa sekä viimeisenä vielä päälle loppu vaalea taikina. Vetele veitsellä hieman muotoja tummaan raitaan.
Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.