Koko alkuviikon on tehnyt aivan hirveästi mieli tiikerikakkua.. Eilen sitten pyöräytin pari ihanampaakin ihanempaa ihan perus tiikerikakkua. =)

 

DSCN2422.jpg

DSCN2423.jpg

DSCN2424.jpg

DSCN2425.jpg

 

Tiikerikakku

 

275g voita

3,5dl sokeria

4 kananmunaa

5,5dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1rkl vaniljasokeria

2dl kermaa

0,5dl tummaa kaakaojauhetta

 

 

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää kananmunat voi-sokerivaahtoon yksitellen, voimakkaasti vatkaten. ( Voit lisätä munien lisäämisien välissä joukkoon myös hieman jauhoja, näin estät taikinan juoksettumisen.)

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Ota taikinasta noin 1/3 toiseen kulhoon ja lisää kaakaojauhe tämän taikinan joukkoon. Jaa kerma viimeisenä tasaisesti molempiin taikinoihin. Sekoita taikinat tasaisiksi.

Pursota taikinat voideltuihin ja korppujauhotettuihin vuokiin, niin että pursotat ensin vaaleaa taikinaa pohjalle ja väliin tummaa taikinaa sekä viimeisenä vielä päälle loppu vaalea taikina. Vetele veitsellä hieman muotoja tummaan raitaan.

Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.

 

DSCN2426.jpg

DSCN2427.jpg

DSCN2435.jpg

DSCN2436.jpg

DSCN2437.jpg