No niih, sunnuntai ilta oli sitten sacherleivos ilta. Tosin koristeluvaiheessa meni homma vähän pieleen, kun unohdin c-kirjaimen spritsatessa kokonaan välistä, mutta onneksi jäi vielä muutama leivos, että sain sitten c:nkin mukaan. ;) Aina ei kaikki mene kuin on suunnitellut. =)

Laitan tähän ohjeen, jolla saa tehtyä yhden uunipellillisen verran leivoksia. Itse tein vielä tästä ohjeesta puolikkaalla ohjeella pienempään vuokaan.

 

DSCN2329%20%281%29.jpg

DSCN2330.jpg

 

Pohja:

6 munaa

5dl sokeria

400g voita

333g tummaa suklaata

1,5tl leivinjauhetta

reilu 4,5dl vehnäjauhoja

 

Täyte:

333g aprikoosimarmeladia

100g glukoosisiirappia

reilu 0,5dl sokeria

 

Kuorrutus:

2dl kermaa

66,5g glukoosisiirappia

0,85dl sokeria

333g tummaa suklaata

100g voita

 

Koristeluun:

maitosuklaata sulatettuna + aivan pieni pisara kylmää vettä

 

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi keskenään vesihauteessa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen suklaaseosta ja jauhoja. Sekoita pohjataikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Paista 180 asteessa 50-60 minuuttia.

Keitä täytteen ainekset kiehuvaksi. Halkaise leivoslevy kahtia. Levitä pohjalle kuuma aprikoosiseos ja nosta kansilevy päälle. Levitä myös pinnalle ohut kerros aprikoosiseosta. Anna leivoksen vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan. Leikkaa sen jälkeen haluamasi kokoisiksi leivoksiksi.

Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma, glukoosisiirappi ja sokeri kiehuvaksi, lisää sitten sulaan suklaaseen. Sekoita paloiteltu voi viimeisenä kuorrutukseen. Sekoita hyvin tasaiseksi. Kuorruta leivokset.

Spritsaa leivosten pinnalle sulatetulla maitosuklaalla Sacher. Maitosuklaan sekaan voit tipauttaa ihan pienen pisaran kylmää vettä, jolloin suklaa pitää spritsatessa paremmin muotonsa, eikä leviä. Älä kuitenkaan laita liikaa vettä!!

 

DSCN2333.jpg

DSCN2335.jpg