Tänään laitoin maailmalle synttärikakun. Synttärikakun 4-vuotiaalle tytölle. Sain aivan vapaat kädet kakun suhteen ja tällainen siitä sitten tuli. Oikein mukavaa synttäriä! =)
Kakkupohja
8 munaa
3dl Siro erikoishienoa sokeria
3dl vehnäjauhoja
reilu 1dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
punaista elintarvikeväriä
Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Lisää viimeisenä taikinan joukkoon haluamasi määrä elintarvikeväriä, sekoita tasaisesti joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 30-45 minuuttia.
Anna jäähtyä hetken vuoassa uunista ottamisen jälkeen ja kumoa sitten leivinpaperin päälle. Kun kakkupohja on kokonaan jäähtynyt, niin kelmuta se hyvin ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Kakkupohja on siis hyvä tehdä edellisenä päivänä valmiiksi!
Kostutus
vettä + hieman sokeria
Täyte
1prk (2,5dl) Flora kuohua
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl lakkahilloa
sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan
2 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma tuhdiksi vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, lakkahillo ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Liuota liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä ja lisää täytteen joukkoon.
Sokerikreemi
n. 190g voita
1,5tl vanijasokeria
375g (6dl) tomusokeria
1,5rkl kylmää vettä
Pehmennä voi sähkövatkaimella ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Lisää tomusokeri voin joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi kylmä vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa.
Kuorrutus
3pkt (750g) valkoista sokerimassaa
1pkt (250g) punaista marsipaania
Koristeet
marsipaanista
Kokoa kakku kakkuvuokaan, mutta jätä vuoan pohja kokonaan pois! Ja laita vuoka esim leivinpaperilla vuoratun leikkuulaudan tai tarjottimen päälle.
Leikkaa kakkupohja neljään osaan, niin että täytettä tulee kolme väliä. Valmista kostutusvesi. Aseta ensimmäinen kakkulevy vuoan pohjalle ja kostuta se. Levitä kolmasosa lakkamoussesta kakkulevyn päälle ja aseta seuraava kakkulevy päälle, kostuta ja levitä päälle moussea. Jatka näin loppuun asti. Laita kakku jääkaappiin ainakin 3-4 tunniksi, jotta mousse kerkiää hyytyä kunnolla.
Irrota kakku vuoasta palettiveistä tai jotakin vastaavaa apuna käyttäen. Levitä sokerikreemiä tasainen, ohuehko kerros koko kakun pinnalle. Nosta hetkeksi jääkaappiin.
Kaulitse sokerimassa noin 2-3mm:n paksuiseksi levyksi ja nosta se kaulimen avulla kakun päälle. Painele ja silittele se tasaisesti kakun pinnalle, leikkaa ylimääräinen massa reunoilta pois. Kaulitse seuraavaksi punainen marsipaani mahdollisimman ohueksi levyksi ja nosta koristelumaton päälle ja tee kuviot marsipaaniin kaulitsemalla muutaman kerran levyn päälle. Leikkaa haluamasi muotoiseksi ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Liimaile hieman sivuja elintarvikeliimalla kiinni sokerimassaan.
Asettele koristeet kakun pinnalle käyttäen elintarvikeliimaa apuna. Koristeet kannattaa tehdä hyvissä ajoin huoneen lämpöön kuivumaan!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.