Tänään laitoin maailmalle synttärikakun. Synttärikakun 4-vuotiaalle tytölle. Sain aivan vapaat kädet kakun suhteen ja tällainen siitä sitten tuli. Oikein mukavaa synttäriä! =)

 

DSCN2556.jpg

DSCN2557.jpg

DSCN2560.jpg

DSCN2561.jpg

DSCN2564.jpg

 

Kakkupohja

8 munaa

3dl Siro erikoishienoa sokeria

3dl vehnäjauhoja

reilu 1dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta 

punaista elintarvikeväriä

 

Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Lisää viimeisenä taikinan joukkoon haluamasi määrä elintarvikeväriä, sekoita tasaisesti joukkoon.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 30-45 minuuttia.

Anna jäähtyä hetken vuoassa uunista ottamisen jälkeen ja kumoa sitten leivinpaperin päälle. Kun kakkupohja on kokonaan jäähtynyt, niin kelmuta se hyvin ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Kakkupohja on siis hyvä tehdä edellisenä päivänä valmiiksi!

 

 

Kostutus

vettä + hieman sokeria

 

 

Täyte

1prk (2,5dl) Flora kuohua

200g maustamatonta tuorejuustoa

2dl lakkahilloa

sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan

2 liivatelehteä

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma tuhdiksi vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, lakkahillo ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Liuota liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä ja lisää täytteen joukkoon.

 

 

Sokerikreemi

n. 190g voita

1,5tl vanijasokeria

375g (6dl) tomusokeria

1,5rkl kylmää vettä

 

Pehmennä voi sähkövatkaimella ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Lisää tomusokeri voin joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi kylmä vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa.

 

 

Kuorrutus

3pkt (750g) valkoista sokerimassaa

1pkt (250g) punaista marsipaania

 

 

Koristeet

marsipaanista

 

 

Kokoa kakku kakkuvuokaan, mutta jätä vuoan pohja kokonaan pois! Ja laita vuoka esim leivinpaperilla vuoratun leikkuulaudan tai tarjottimen päälle.

Leikkaa kakkupohja neljään osaan, niin että täytettä tulee kolme väliä. Valmista kostutusvesi. Aseta ensimmäinen kakkulevy vuoan pohjalle ja kostuta se. Levitä kolmasosa lakkamoussesta kakkulevyn päälle ja aseta seuraava kakkulevy päälle, kostuta ja levitä päälle moussea. Jatka näin loppuun asti. Laita kakku jääkaappiin ainakin 3-4 tunniksi, jotta mousse kerkiää hyytyä kunnolla.

Irrota kakku vuoasta palettiveistä tai jotakin vastaavaa apuna käyttäen. Levitä sokerikreemiä tasainen, ohuehko kerros koko kakun pinnalle. Nosta hetkeksi jääkaappiin.

Kaulitse sokerimassa noin 2-3mm:n paksuiseksi levyksi ja nosta se kaulimen avulla kakun päälle. Painele ja silittele se tasaisesti kakun pinnalle, leikkaa ylimääräinen massa reunoilta pois. Kaulitse seuraavaksi punainen marsipaani mahdollisimman ohueksi levyksi ja nosta koristelumaton päälle ja tee kuviot marsipaaniin kaulitsemalla muutaman kerran levyn päälle. Leikkaa haluamasi muotoiseksi ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Liimaile hieman sivuja elintarvikeliimalla kiinni sokerimassaan.

Asettele koristeet kakun pinnalle käyttäen elintarvikeliimaa apuna. Koristeet kannattaa tehdä hyvissä ajoin huoneen lämpöön kuivumaan!

 

DSCN2545.jpg

DSCN2547.jpg

DSCN2548.jpg

DSCN2549.jpg

DSCN2550.jpg