Pääsiäiseksi leivoin ihanan keväistä trooppista juustokakkua, nam nam. Olipa se hyvvee! <3 <3 <3
Trooppinen juustokakku
Pohja:
225g digestive -keksejä
50g voita/margariinia sulatettuna
Täyte:
4dl kermaa vaahdotettuna
1prk (250g) mangorahkaa
200g appelsiinituorejuustoa
250g trooppista hedelmä -sosetta
100g mangososetta
1,5rkl vaniljasokeria
1dl sokeria
6 liivatetta
2,5rkl hedelmämehua (appelsiini-mango)/vettä
Kiille hommeli:
3dl appelsiini-mangomehua
1,5dl hyytelösokeria
Koristeluun:
suklaata
marenkeja
pääsiäisnamuja
hopeakuulia
Murskaa keksit ja sekoita keksimuru sulatetun rasvan joukkoon. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerroksesksi. Muista vuorata vuoan pohja leivinpaperilla.
Aloita täytteen valmistaminen vatkaamalla kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Notkista tuorejuusto ja yhdistä se sitten mangorahkaan. Lisää sitten tuorejuusto-rahkaseokseen hedelmäsoseet sekä vaniljasokeri. Sulata kylmässä vedessä lionneet liivatteet hedelmämehuun tai veteen ja jäähdytä seos. Lisää sitten jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytemassan joukkoon koko ajan sekoittaen. Kääntele viimeisenä joukkoon kermavaahto. Sekoita täyte tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle vuokaan. Anna kakun hyytyä ainakin noin neljä tuntia jääkaapissa.
Kun kakku on hyytynyt jääkaapissa noin neljän tunnin ajan, valmista kiille. Mittaa kattilaan mehu ja hyytelösokeri, kuumenna seos kiehuvaksi, jotta sokeri liukenee täysin mehuun. Jäähdytä kiilleseos kädenlämpöiseksi ja kaada sitten lusikan kautta kakun päälle. Vetele veitsellä kevyesti, jotta myös hyytynyttä täytemassaa nousee jonkin verran pintaan muodostaen kakun pinnalle kauniin kuvion. Anna kiilteen jähmettyä rauhassa jääkaapin viileydessä.
Poista kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin koristelussa suklaata, pääsiäisnamuja, hopeakuulia ja itse tehtyjä marenkeja, joista tulee artikkeli tänne blogiini myöhemmin, kun joudan kirjoittelemaan!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.