Tänään oli vapaapäivä ja inspiraatio iski taas kerran. Tein lähinnä leivonnaiset sen mukaan, mitä kaapeista löytyi. Tästä suklaa-vadelmakääretortusta tuli taivaallisen hyvää! Tämän kääretortun lisäksi leivoin myös porkkanasämpylöitä ja pulled pork-leppäsavujuusto piirasta, niihin ei ole mitään varsinaisia ohjeita, koska tein ne oman mielen mukaan. Mutta laitan tämän artikkelin loppuun molemmista kuvia ja ainesosat.
Suklaa-vadelmakääretorttu
Pohja:
4 munaa
1,5dl sokeria (Siro)
1rkl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
Täyte:
kermaa vatkattuna
vadelmasosetta (keitetty jäisistä vadelmista)
vaniljasokeria
hieman vaniljakreemijauhetta
Valmista pohja vatkaamalla munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahdon joukkoon. Kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille, tasoita/levitä koko pellin alalle. Paista kääretorttupohjaa 225 asteessa noin 6 minuutin ajan. Kumoa paiston jälkeen sokeroidun leivinpaperin päälle, poista paistossa mukana ollut leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä hyvin.
Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset vatkatun kerman joukkoon. (Valmistin täytteen soveltaen yli jääneeseen kermavaahtoon, joten en mitannut mitään aineksista.) Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle ja rullaa leivinpaperin avulla kääretortuksi. Nosta kääretorttu jääkaappiin joksikin aikaa ennen paloittelua.
Tämän päivän inspiraation tuotoksiin kuuluvat myös:
Porkkanasämpylät
maitoa + vettä
kuivahiivaa
suolaa
sokeria
öljyä
vehnäjauhoja
sämpyläjauhoja
porkkanaraastetta
Paisto 200 asteessa, 12-15 minuuttia.
Pulled pork-leppäsavujuuto piiras
Pohja:
100g voita
2dl vehnäjauhoja
0,25tl suolaa
2rkl kylmää vettä
Täyte:
pulled porkia
Polar leppäsavujuustoa
chili suolakurkkuja
maitoa
munia
suolaa
limepippuria
Paisto 200 asteessa 30-45 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.