Ystävänpäivä eli se tarkoittaa, että jotakin namia oli leivottava. Tällä kertaa herkutellaan ihanan raikkaalla ja osittain myös suklaisella appelsiini-geishakakulla. Nam!
200g voita
1pkt (200g) appelsiinituorejuustoa
1,75dl sokeria
3 kananmunaa
yhden appelsiinin raastettu kuori
0,5dl appelsiinimehua
1 levy (100g) geisha -suklaata
2tl leivinjauhetta
1,5tl vaniljasokeria
3dl vehnäjauhoja
Kostutukseen:
appelsiinimehua
Koristeluun:
geisha -suklaata (sulatettuna)
appelsiinin raastettua kuorta
Vatkaa voi, sokeri ja appelsiinituorejuusto vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja rouhittu suklaa keskenään. Lisää kuiva-aineseos taikinaan appelsiinin raastetun kuoren ja appelsiinimehun kanssa.
Pursota tai nostele taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 150 asteessa noin 40 minuuttua.
Paiston jälkeen anna kakun vetäytyä vuoassa hetken aikaa. Sitten kumoa kakku vuoasta, pese vuoka ja siirrä kakku takaisin vuokaan. Kostuta kakku vielä appelsiinimehulla ja siirrä vuoassa jääkaappiin joksikin aikaa. Pyörittele välillä, että mehu tasaantuu.
Kumoa kakku ja koristele.
Hyvvee ystävänpäevee ihan jokkaeselle herkkusuulle!! <3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.