Ystävänpäivä eli se tarkoittaa, että jotakin namia oli leivottava. Tällä kertaa herkutellaan ihanan raikkaalla ja osittain myös suklaisella appelsiini-geishakakulla. Nam!

 

DSCN1798.jpg

DSCN1799.jpg

DSCN1804.jpg

 

200g voita

1pkt (200g) appelsiinituorejuustoa

1,75dl sokeria

3 kananmunaa 

yhden appelsiinin raastettu kuori

0,5dl appelsiinimehua

1 levy (100g) geisha -suklaata

2tl leivinjauhetta

1,5tl vaniljasokeria

3dl vehnäjauhoja

 

Kostutukseen:

appelsiinimehua

 

Koristeluun:

geisha -suklaata (sulatettuna)

appelsiinin raastettua kuorta

 

 

Vatkaa voi, sokeri ja appelsiinituorejuusto vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja rouhittu suklaa keskenään. Lisää kuiva-aineseos taikinaan appelsiinin raastetun kuoren ja appelsiinimehun kanssa.

Pursota tai nostele taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

Paista 150 asteessa noin 40 minuuttua.

Paiston jälkeen anna kakun vetäytyä vuoassa hetken aikaa. Sitten kumoa kakku vuoasta, pese vuoka ja siirrä kakku takaisin vuokaan. Kostuta kakku vielä appelsiinimehulla ja siirrä vuoassa jääkaappiin joksikin aikaa. Pyörittele välillä, että mehu tasaantuu.

Kumoa kakku ja koristele.

 

DSCN1806.jpg

DSCN1809.jpg

DSCN1810.jpg

DSCN1811.jpg

 

Hyvvee ystävänpäevee ihan jokkaeselle herkkusuulle!! <3