Vapaapäivä!! Miten ihanaa aikaa leipomiselle!! Karjalanpiirakoita tuli pitkästä aikaa leivottua ja tietysti tein myös munavoita. On ne kotitekoiset ja tuoreet karjalanpiirakat munavoin kanssa ihan parhaita! Nam nam!!
Karjalanpiirakat
2dl vettä
1tl suolaa
4dl ruisjauhoja
1dl vehnäjauhoja
Täyte:
1l maitoa
2dl puuroriisiä
1tl suolaa
1 kananmuna
voiteluun voi-vesiseosta
Valmista ensin täyte. Kiehauta puuroa varten maito ja lisää puuroriisit. Keitä haudutellen puuroksi ja mausta suolalla. Jäähdytä puuroa jonkin verran ja lisää kananmuna.
Sekoita suolalla maustettuun veteen ensin ruisjauhot ja sitten vehnäjauhot. Vaivaa taikinasta käsin notkea.
Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko. Jaa 20-25 tasakokoiseksi palaksi. Pyöritä palat palloiksi ja litistä liinan/muovin alle kakkaroiksi. Ajele kakkarat kuoriksi piirakkapulikalla ja lado päällekkäin pöydän laidalle liinan/muovin alle. Laita kuorien väliin jauhoja.
Levitä valmiita kuoret pöydälle ja täytä puurolla. Sulje rypyttäen, harjaa liiat jauhot pois, nosta pellille ja paista kuumassa uunissa (275 asteessa) noin 10 minuuttia. Kasta kuumat piirakat nopeasti voiteluliemeen tai voitele sivellintä käyttäen.
Lado kuumat piirakat päälletysten esim. tarjottimelle hautumaan leivinpaperin ja liinan alle. Tarjoa lämpiminä munavoin kanssa.
(Itse tein tämän ohjeen kaksinkertaisena.)
Munavoi
6 kananmunaa
90g voita
3mm suolaa
Keitä kananmunia 10-12 minuuttia koon mukaan ja pane kylmään veteen jäähtymään. Kuori munat ja hienonna ne haarukalla.
Sekoita kulhossa pehmeä voi ja munat. Mausta suolalla.
(Tein myös munavoin kaksinkertaisena.)
Hyvvee on!
Hyvvee viikonloppua kaikille! =)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.