Tämän vuoden ensimmäiset joulutortut ja tietenkin itse tehtyyn voitaikinaan. Niin parasta! <3
Joulutortut voitaikinaan
Perustaikina:
5dl vettä
7,5g suolaa
750g vehnäjauhoja
Kaulintaan:
750g voita
Päälle:
tomusokeria
Tee perustaikina kylmään veteen sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Temperoi voi eli pehmennä sitä, vaikka lihanuijalla hakkaamalla. Voista täytyy muodostua neliön/suorakulmion muotoinen levy. Kaulitse temperoitnut voi perustaikinan sisään, kaulauksilla 4 × 4 (eli taita taikina neljä kertaa neljään osaan ja kaulitse jokaisen taittokerran jälkeen noin 10mm:n paksuiseksi ennen uutta taittoa). Anna taikinan levätä kaulauskertojen välissä 10-15 minuuttia (helpottaa kaulaamista). Kun kaikki kaulaukset on suoritettu, niin anna taikinan levätä kylmässä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
Tee aukikaulaus noin 3mm:n paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä neliöitä (9cm × 9cm). Tee neliöiden kulmiin viillot ja taittele jokatoinen sakara keskelle. Pursota torttujen keskelle luumumarmeladia.
Paista torttuja 210 asteessa 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ja siivilöi niiden pinnalle tomusokeria.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.