Tämä on aivan ihana piirakka, jota en ole tosi tosi pitkään aikaan leiponut. Tänään sitten tärkeimpiä reseptejä reseptikirjaan talteen kirjoitellessani sattui tämän piirakan ohje käsiini ja siitä se ajatus sitten lähti..

 

DSCN0799-normal-normal.jpg

DSCN0801-normal-normal.jpg

DSCN0803-normal-normal.jpg

DSCN0804-normal-normal.jpg

DSCN0805-normal-normal.jpg

 

Pohja:

1,5dl maitoa

2rkl sokeria

0,5tl suolaa

1tl kardemummaa

4 - 4,5dl vehnäjauhoja

1 pussi kuivahiivaa

50g rasvaa

 

Täyte:

100g maustamatonta tuorejuustoa

1 kananmuna

0,5dl sokeria

0,5tl vanilliinisokeria

3-4 omenaa

 

Voiteluun:

kananmunaa

 

Pinnalle:

sokeria

kanelia

raesokeria

 

Sekoita lämmitettyyn maitoon sokeri, suola ja kardemumma sekä pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta taikinaan jauhot ja lopuksi pehmeä rasva. Anna taikinan kohota hyvin.

Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse toisesta palasta pyöreä levy (halkaisija noin 30cm). Nosta levy pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa taikinapyörällä omenan muotoiseksi. Leivo taikinasta pikkusormenpaksuisia nauhoja ja kierrä niitä kaksi toistensa ympäri. Kostuta pohjan reunat vedellä ja liimaa taikinapalmikko kiinni reunaan. Tee lopputaikinasta omenalle kanta ja lehdet. Anna kohota vielä noin 15 minuuttia.

Sekoita tuorejuustoon kananmuna, sokeri ja vanilliinisokeri. Kuori omenat ja leikkaa ne ohuehkoiksi lohkoiksi. Levitä pohjan päälle tuorejuustoseos. Lado päälle omenalohkot ja ripottele niille sokeria ja kanelia. Voitele taikinaosat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista 225 asteessa, uunin keskitasossa 15-20 minuuttia.

 

DSCN0807-normal-normal.jpg

DSCN0808-normal-normal.jpg

DSCN0809-normal-normal.jpg

DSCN0811-normal-normal.jpg

DSCN0812-normal-normal.jpg

DSCN0813-normal-normal.jpg

 

Sitten vain herkuttelemaan! =)