Moikka kaikille lukijoilleni! Ensinnäkin pahoittelen, kun en ole kovin usein kerinnyt viime aikoina käymään blogissani. Minulla on ollut aika kiire. Päivitettävää tänne olisi paljon, ehkä vähitellen saisin kaikki tänne kirjoiteltua.
Nyt kuitenkin tämän artikkelin pääaiheeseen eli kummipoikani synttärikakkuun. Toiveena oli kakku auto -tai traktoriteemalla, kun automieshän se pieni ihanuus on. Aihe olikin jo arvattavissa, joten olin kerinnyt päässäni ideoimaan kakkua. Täytteinä kakussa on mansikka- ja lakkamousset.
Täytekakku autoteemalla
Kakkupohja:
6 munaa
2,5dl sokeria (erikoishienoa)
2,5dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
Kostutus:
sokerivesi
Mansikka- /lakkamousse:
2,5dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl mansikkahilloa / 2dl lakkahilloa / tai jotain muuta hilloa oman maun mukaan
4 liivatetta
sokeria ja vaniljasokeria
Kuorrutus:
kermaa valkoisena ja vihreäksi värjättynä
Koristeet:
marsipaanista
Valmista kakkupohja vatkaamalla munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne varovasti käännellen muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada valmis taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa 45-60 minuuttia. Kakkupohja kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi.
Valmista kostutusvesi sekoittamalla vaniljasokeria ja vettä. Leikkaa kakkupohja neljään osaan (kolme täyteväliä).
Valmista mousset vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto vatkaten kermavaahdon joukkoon. Lisää hillo moussen joukkoon. Liota kylmässä vedessä pehmenneet liivaatteet pieneen tilkkaan vettä. Kaada sitten jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen moussen joukkoon. Mausta mousset sokerilla ja vaniljasokerilla.
Kokoa kakku leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Vuorottele mansikka- ja lakkamousseja täyteväleissä. Kostuta kakku sokerivedellä. Toista moussea tämän kokoiseen kakkuun voi tehdä puolikkaan annokseen ja toista kokonaisen, koska kakussa on kolme täyteväliä. Kakkuun menee siis yhteensä noin 1,5 kertainen annos moussea. Kun olet täyttänyt kakun, niin nosta se jääkaappiin hyytymään yön yli.
Poista kakku vuoasta ja kuorruta sekä koristele.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.