Vadelman ja suklaan klassinen yhdistelmä toimii myös tryffeleissä! Ai että, on hyvvee!! <3
Vadelma-suklaatryffelit
125g vadelmia (pakaste tai tuore)
0,5dl vadelmamehu- tai glögitiivistettä
1dl kuohukermaa
3rkl sokeria
250g hienoksi rouhittua tummaa suklaata
Koristeluun:
kuivattua karpaloa
valkosuklaata
Sekoita vadelmat, tiiviste, kerma ja sokeri kattilassa. Keitä matalalla lämmöllä hiljalleen noin 15 minuutin ajan. Siivilöi seos ja keitä kokoon ilman kantta, kunnes nestettä on jäljellä noin 0,5dl.
Pienennä lämpöä ja lisää rouhittu suklaa kattilaan. Sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut.
Jaa tryffelimassa pieniin vuokiin ja koristele pienillä karpalopaloilla. Nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Viimeistele tryffelit vielä valkosuklaalla.
Säilytä tryffeleitä jääkaapissa!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.