Itsellekin tuli pieni synttärikakku tehtyä. Suklaan ystävä kun olen, niin Fazerina juustokakku oli täydellinen valinta! Ja voi että olikin taivaallisen hyvvee! <3 

 

 

DSCN3390.jpg

DSCN3386.jpg

DSCN3389.jpg

 

 

Fazerina juustokakku

 

Pohja:

175g Fazerina -täytekeksejä

50g sulatettua voita

 

Täyte:

1 rasia appelsiinituorejuustoa

300g Fazerina -suklaata (200g sulatettuna + 100g rouhittuna)

0,5dl sokeria

2tl vaniljasokeria

1prk (2,5dl) Flora vispiä

4 liivatelehteä

2rkl kiehuvaa vettä

 

Koristelu:

suklaata

ananaskirsikoita

 

 

 

Valmista pohja murskaamalla keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja lisää keksimurun joukkoon sulatettu voi. Sekoita keksiseos tasaiseksi ja painele irtovuoan pohjalle (vuoan pohja kannatta vuorata leivinpaperilla). Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Aloita täytteen valmistus. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokerit tuorejuuston joukkoon. Vatkaa Flora vispi tuhdiksi vaahdoksi. Sulata 200g Fazerina -suklaata ja rouhi loput 100g. Anna sulatetun suklaan hieman jäähtyä ja sekoita se sitten tuorejuuston kanssa sileäksi seokseksi. Liuota liivatteet veteen ja jäähdytä seosta. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon. Kääntele kermavaahto ja rouhittu Fazerina viimeisenä joukkoon. Sekoita täyte varovasti tasaiseksi. Kaada valmis täyte keksipohjan päälle vuokaan, tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään ainakin kolmeksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, spritsaa kakun pinnalle sulatetulla suklaalla raitoja ja asettele päälle muutamia ananaskirsikoita. Leikkaa suklaareunusta varten sopivan kokoinen suikale leivinpaperista ja spritsaa sen päälle suklaalla edestakaisin. Nosta reunus varovasti kakun reunoille ja anna jähmettyä hyvin jääkaapissa, tarvittaessa käytä hetki pakastimessa. Irrota leivinpaperi varovasti ja kakku on valmis.

 

 

DSCN3376.jpg

DSCN3402.jpg

DSCN3407.jpg

 

 

 

Ja samalla ohjeella tehty kakku rakkaalle äidille äitienpäiväksi:

 

DSCN4219%20%281%29.jpgDSCN4214%20%281%29.jpg