Quiche Lorraine, aivan ihanoo piirakkoo, jos sitä nyt voi piirakaks kutsua. Mutta tämä vei kyllä ainakin minun kieleni mennessään, ihanaa herkkua tällaisiin viileisiin syyspäiviin! Suosittelen! =)

 

DSCN1165-normal-normal.jpg

DSCN1167-normal-normal.jpg

DSCN1169-normal-normal.jpg

DSCN1170-normal-normal.jpg

DSCN1172-normal-normal.jpg

 

Pohja:

3dl vehnäjauhoja

0,5tl suolaa

150g voita

3rkl kylmää vettä

 

Täyte:

150g savukinkkua / savusuikaletta

150g pekonia

200g emmental -juustoraastetta

1 iso sipuli

suolaa

mustapippuria

 

Munamaito:

3 kananmunaa

3dl kermaa

suolaa

mustapippuria

hiven valkopippuria

 

Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita hetkeksi jääkaappiin lepäämään.

Kaulitse sitten taikina pyöreäksi levyksi ja vuoraa sillä irtopohjavuoka (pohja ja noin 3cm:n verran reunoja). Pistele pohja ja nosta jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Leikkaa täytteen aineet pieniksi paloiksi. Paista pekoni ja lisää sipuli jossain vaiheessa mukaan kuullottumaan. Lisää loppu vaiheessa myös kinkku pannulle, niin että sekin lämpiää vähän. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.Kaada täyte pannulta kulhoon ja sekoita juustoraaste myös täytteen sekaan. Levitä täyte pohjan päälle.

Valmista munamaito kermasta ja kananmunista. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada täytteen päälle vuokaan.

Paista Quiche Lorrainea 200 asteen lämmössä noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.

 

DSCN1173-normal-normal.jpg

DSCN1176-normal-normal.jpg

DSCN1178-normal-normal.jpg

DSCN1180-normal-normal.jpg

DSCN1182-normal-normal.jpg

DSCN1183-normal-normal.jpg

 

Syksyisiä herkutteluhetkiä kaikille!! =)