Quiche Lorraine, aivan ihanoo piirakkoo, jos sitä nyt voi piirakaks kutsua. Mutta tämä vei kyllä ainakin minun kieleni mennessään, ihanaa herkkua tällaisiin viileisiin syyspäiviin! Suosittelen! =)
Pohja:
3dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
150g voita
3rkl kylmää vettä
Täyte:
150g savukinkkua / savusuikaletta
150g pekonia
200g emmental -juustoraastetta
1 iso sipuli
suolaa
mustapippuria
Munamaito:
3 kananmunaa
3dl kermaa
suolaa
mustapippuria
hiven valkopippuria
Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita hetkeksi jääkaappiin lepäämään.
Kaulitse sitten taikina pyöreäksi levyksi ja vuoraa sillä irtopohjavuoka (pohja ja noin 3cm:n verran reunoja). Pistele pohja ja nosta jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Leikkaa täytteen aineet pieniksi paloiksi. Paista pekoni ja lisää sipuli jossain vaiheessa mukaan kuullottumaan. Lisää loppu vaiheessa myös kinkku pannulle, niin että sekin lämpiää vähän. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.Kaada täyte pannulta kulhoon ja sekoita juustoraaste myös täytteen sekaan. Levitä täyte pohjan päälle.
Valmista munamaito kermasta ja kananmunista. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada täytteen päälle vuokaan.
Paista Quiche Lorrainea 200 asteen lämmössä noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.
Syksyisiä herkutteluhetkiä kaikille!! =)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.