Eilen törsäsin ihan noin 8 euroa maksavaan reseptikirjaan, joka on täynnä ihania macaroni, whoopies ja kuppikakku reseptejä. Tänään tein mukaillen yhtä kirjan ohjetta mustikkamacaroneja. =)

 

DSCN2052.jpg

 

1,75dl (75g) mantelijauhetta

2dl (115g) tomusokeria

2 munanvalkuaista

0,5dl (50g) Siro erikoishienoasokeria

n.1tl vanilja-aromia

sinistä elintarvikeväriä

 

Täyte:

200g vaniljatuorejuustoa

n.3-4rkl tomusokeria (tarvittaessa enemmänkin)

n. 3dl mustikoita lähes soseutettuna

vanilja-aromia

 

Sekoita mantelijauhetta ja tomusokeria monitoimikoneessa noin 15 sekunnin ajan. Siivilöi seos kulhoon.

Vatkaa munanvalkuaiset isossa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri joukkoon pienissä erissä, kunnes syntyy kovaa ja kiiltävää marenkia. Vatkaa tässä vaiheessa joukkoon myös vanilja-aromi ja sininen elintarvikeväri.

Kääntele manteliseos kolmessa erässä nuolijan avulla marengin joukkoon. Kun kaikki kuivat aineet on sekoitettu hyvin marenkiin, jatka seoksen leikkaamista ja kääntelyä, kunnes taikina on kiiltävää, sakeaa ja nauhamaista.

Kaada valmis taikina pursotinpussiin ja leikkaa sen päähän noin 1cm:n levyinen aukko. Pursota pellille, leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia pyöreitä nokareita. Kopauta uunipeltiä napakasti pöytää vasten, jotta ilmakuplat häviävät. Anna macaronien seistä huoneenlämmössä noin puolisen tuntia, jotta niiden pinta kuivuu hieman.

Paista 160 asteessa 10-15 minuuttia.

Anna paistumisen jälkeen jäähtyä hetken aikaa ja irrota sitten kiekot varovasti leivinpaperista ja anna jäähtyä vielä kunnolla.

Valmista täyte notkistamalla tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää sekaan tomusokeri ja hieman vanlija-aromia. Soseuta mustikoita hieman ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Voit käännellä mustikat joukkoon myös kokonaisina.

Täytä macaronit.

 

DSCN2056.jpg

DSCN2061.jpg