Viimeinkin löysin aivan tuoreita ja "ei suolattuja" pistaasipähkinöitä. Niitä kun on ollut yllättävän vaikea löytää, ainakin täältä päin. Olivathan ne hieman hintavia, mutta kyllä ne ovat sen arvoisia näissä pähkinäneliöissä!

 

DSCN1880.jpg

DSCN1881.jpg

DSCN1882.jpg

 

180g tummaa suklaata

150g voita

reilu 100g pekaanipähkinöitä

reilu 50g vihreitä pistaasipähkinöitä

3 kananmunaa

300g sokeria

125g vehnäjauhoja

 

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi.

Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää jauhot, vatkaa 2 minuuttia ja lisää pähkinärouheet sekä sulatettu suklaa-voiseos. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun suorakulmion muotoiseen vuokaan.

Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia.

Leikkaa kakku jäähtyneenä neliöiksi ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Lisänä voit tarjota vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.

 

DSCN1884.jpg

DSCN1885.jpg

DSCN1890.jpg

DSCN1893.jpg