Viimeinkin löysin aivan tuoreita ja "ei suolattuja" pistaasipähkinöitä. Niitä kun on ollut yllättävän vaikea löytää, ainakin täältä päin. Olivathan ne hieman hintavia, mutta kyllä ne ovat sen arvoisia näissä pähkinäneliöissä!
180g tummaa suklaata
150g voita
reilu 100g pekaanipähkinöitä
reilu 50g vihreitä pistaasipähkinöitä
3 kananmunaa
300g sokeria
125g vehnäjauhoja
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi.
Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää jauhot, vatkaa 2 minuuttia ja lisää pähkinärouheet sekä sulatettu suklaa-voiseos. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun suorakulmion muotoiseen vuokaan.
Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia.
Leikkaa kakku jäähtyneenä neliöiksi ja siivilöi pinnalle tomusokeria.
Lisänä voit tarjota vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.