Joulu on taas vähän lähempänä ja vähän enemmän pipareitakin leivottuna!
1,5 dl siirappia
2dl sokeria
250g rasvaa
3tl kanelia
3tl inkivääriä
3tl pomeranssinkuorta
1,5tl neilikkaa
0,25tl maustepippuria
2 munaa
2tl ruokasoodaa
8dl vehnäjauhoja
Kiehauta siirappi, sokeri, puolet rasvasta ja mausteet kattilassa haarukkavatkaimella sekoittaen. Nosta kattila levyltä. Lisää loppu rasva paloiteltuna ja sekoita, kunnes se sulaa. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Lisää joukkoon munat ja jauho-soodaseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna sen kovettua peitettynä viileässä 8-12 tuntia.
Ota taikinasta helposti käsiteltävä pala kerrallaan leivottavaksi. Painele pala litteäksi kakuksi jauhotetulla pöydällä. Kaulitse taikina ohueksi levyksi, käytä mahdollisimman vähän jauhoja. Jos levy tarttuu pöytään kiinni, irrota se notkealla lastalla. Ota levystä muoteilla erilaisia piparkakkuja siten, että hukkapaloja jää mahdollisimman vähän. Purista ylimääräinen taikina palloksi, anna sen tarvittaessa kovettua jääkaapissa ja kaulitse uudelleen levyksi.
Paista piparkakkuja 175 asteen lämmössä 10-15 minuuttia.
Tunnelmallista joulun odotusta kaikille!! =)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.