Joulu on taas vähän lähempänä ja vähän enemmän pipareitakin leivottuna!

IMG_1018-normal-normal.jpg

IMG_1001-normal-normal.jpg

IMG_1002-normal-normal.jpg

IMG_1003-normal-normal.jpg

IMG_1004-normal-normal.jpg

IMG_1011-normal-normal.jpg

1,5 dl siirappia

2dl sokeria

250g rasvaa

3tl kanelia

3tl inkivääriä

3tl pomeranssinkuorta

1,5tl neilikkaa

0,25tl maustepippuria

2 munaa

2tl ruokasoodaa

8dl vehnäjauhoja


Kiehauta siirappi, sokeri, puolet rasvasta ja mausteet kattilassa haarukkavatkaimella sekoittaen. Nosta kattila levyltä. Lisää loppu rasva paloiteltuna ja sekoita, kunnes se sulaa. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Lisää joukkoon munat ja jauho-soodaseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna sen kovettua peitettynä viileässä 8-12 tuntia.

Ota taikinasta helposti käsiteltävä pala kerrallaan leivottavaksi. Painele pala litteäksi kakuksi jauhotetulla pöydällä. Kaulitse taikina ohueksi levyksi, käytä mahdollisimman vähän jauhoja. Jos levy tarttuu pöytään kiinni, irrota se notkealla lastalla. Ota levystä muoteilla erilaisia piparkakkuja siten, että hukkapaloja jää mahdollisimman vähän. Purista ylimääräinen taikina palloksi, anna sen tarvittaessa kovettua jääkaapissa ja kaulitse uudelleen levyksi.

Paista piparkakkuja 175 asteen lämmössä 10-15 minuuttia.

IMG_1013-normal-normal.jpg

IMG_1014-normal-normal.jpg

IMG_1015-normal-normal.jpg

IMG_1016-normal-normal.jpg

IMG_1020-normal-normal.jpg

IMG_1021-normal-normal.jpg

IMG_1023-normal-normal.jpg

IMG_1039-normal-normal.jpg

Tunnelmallista joulun odotusta kaikille!! =)