No niin, nyt on taas kone kunnossa ja kirjoitteleminen voi jatkua. Ihanaa!!! Rästissä alkaa olla jo jonkin verran artikkeleita, joita vähitellen alan tuas kirjottelemaan tänne. Ensimmäisenä kuitenkin tämä jouluinen juustokakku, jota jouluaattona meillä nautittiin. =)
Pohja:
100g voita tai margariinia
1dl sokeria
1 muna
1dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
2tl kanelia
1tl leivinjauhetta
Täyte:
6 liivatelehteä
vettä
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g maitorahkaa
2dl kinuskikastiketta
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2,5dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
Glögihyytelö:
5 liivatelehteä
vettä
3dl laimentamatonta glögiä
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauhot, kaurahiutaleet, kaneli sekä leivinjauhe ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi.
Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan. Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia. Irrota vuoan reunaosa ja pese se. Kiinnitä reunaosa takaisin paikalleen.
Laita liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
Sekoita keskenään tuorejuusto, maitorahka sekä kinuskikastike. Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja lisää se muiden täyteaineiden joukkoon.
Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun vesitilkkaan. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jonkin aikaa jääkaapissa.
Laita glögihyytelöön tulevat liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Purista niistä vesi pois. Kuumenna tilkka glögiä ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivateliuos lopun glögin joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada liemi hyytyneen tortun pinnalle varovasti valuttamalla. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Irrota vuoasta varovasti terävällä veitsellä ja poista vuoan reuna. Nosta torttu tarjoiluvadille ja koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.