Jouluista leivontaa, elikkäs hedelmäkakkuja. Kaksi hedelmäkakkua leivoin, mutta laitan yksinkertaisen ohjeen tähän. =)
100g voita
100g margariinia
2,5dl sokeria
4 munaa
3,5dl erikoisvehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1dl mantelirouhetta tai kookoshiutaleita
125g säilykekirsikoita (sekä punaisia että vihreitä)
125g kuivattuja hedelmiä (rusinoita, aprikooseja yms.)
n. 0,5dl säilykekirsikkatölkin lientä
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele sekä korppujauhota kakkuvuoka.
Pilko sekä kirsikat että kuivatut hedelmät ja laita ne likoamaan/maustumaan kirsikkatölkin liemeen. (Itse tein tämän jo paria päivää aiemmin ja annoin maustua hedelmien sen parin päivän ajan ennen leipomista. )
Vaahdota pehmeät rasvat ja sokeri. Lisää joukkoon vuorotellen kananmunat ja vähän vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseosta. Jauhojen lisääminen välillä ehkäisee rasva-muna-sokerivaahdon leikkaantumisen. Sekoita loppu jauhoseos hedelmien joukkoon ja lisää taikinaan. Lisää taikinaan myös mantelirouhe/kookoshiutaleet.
Nostele taikina kakkuvuokaan, tasoita pinta. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia.
Kumoa hetken jäähtynyt kakku ja anna sen jäähtyä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.