Rakkaalle kummipojalleni tein synttärikakun mansikkamoussella ja rouhitulla valkosuklaalla. Koristeeksi oli toiveena tiikeri Nalle Puhista. <3

 

DSCN3261.jpg

 

 

Mansikka-valkosuklaa täytekakku

 

Kakkupohja:

6 munaa

2,25dl sokeria (Siro)

2,25dl vehnäjauhoja

0,75dl perunajauhoja

1,5tl leivinjauhetta

 

Mansikkamousse (täyte):

2,5dl kermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

2dl mansikkahilloa

2 liivatelehteä

sokeria ja vaniljasokeria

+ rouhittua valkosuklaata (yksi Pandan suklaalevy)

 

Kostutus:

sokerivesi

 

Kuorrutus:

vaniljasokerilla maustettu kermavaahto, johon on pursotusten kestävyykden vuoksi lisätty sekaan hieman vanlijakreemijauhetta

sinistä elintarvikevariä kermavaahdon värjäämistä varten

 

Koriste:

marsipaanista

 

 

Valmista kakkupohja vatkaamalla munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahdon joukkoon, varovasti kääntelemällä sekoittaen. Kaada valmis taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa, 30-45 minuuttia. Kumoa valmis kakkupohja jäähtymään. Kelmuta jäähtynyt kakkupohja ja nosta se jääkaappiin odottamaan. Kakkupohja kannattaa valmistaa siis jo edellisenä päivänä!

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan eli täytevälejä tulee kaksi.

Valmista mansikkamousse vatkaamalla kerma vaahdoksi ja sekoittamalla vaahdon joukkoon tuorejuusto, mansikkahillo ja sokerit. Liuota kylmässä vedessä pehmenneet liivatteet pieneen kuumennettuun vesitilkkaan. Jäähdytä liivateseosta hetki ja kaada se sitten ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Rouhi myös valkosuklaa jo valmiiksi.

Kokoa kakku pohjattomaan kakkuvuokaan, jonkin alustan päälle. Nosta ensimmäinen kakkulevy vuokaan, kostuta sokerivedellä, kaada ja levitä puolet mansikkamoussesta  ensimmäisen kakkulevyn päälle vuokaan ja ripottele myös puolet rouhitusta valkosuklaasta mansikkamoussen päälle. Nosta toinen kakkulevy moussen ja valkosuklaan päälle vuokaan, kostusta, kaada loppu mansikkamousse sen päälle ja ripottele loput valkosuklaat moussen päälle. Nosta viimeinen kakkulevy vuokaan ja kostuta. Peitä vuoka ja nosta jääkaappiin hyytymään ainakin 3-4 tunniksi, mutta mielellään seuraavaan päivään asti.

Irrota kakku vuoasta, kuorruta kermavaahdolla ja tee pursotukset. Nosta marsipaanikoriste vasta hieman ennen tarjoilua kakun päälle, niin se ei kerkiä imeä kosteutta itseensä.

 

DSCN3259.jpg

DSCN3258.jpg